Økonomiske tips før du bygger kjeller i huset ditt

I eldre hus er det vanlig at det er totalt eller delvis kjelleren under huset. Kjelleren er oftest brukt til lagring, vaskerom, etc., og vi hadde ikke den samme forventning som i dag til noen store rom skal være helt tørr og varm. Kjelleren er helt eller delvis under bakkenivå, og vil iboende alltid være svært vanskelig å etablere en kjeller, som er mer påvirket av fuktighet enn den delen av huset, som ligger over bakken.

Fordi kjelleren er under bakken, vil det bli vanskeligere å isolere og varme opp tilsig av dagslys er begrenset og fordi vinduer og Vents er lav ventilasjonsåpningene kan også forårsake problemer på grunn av avgasser fra kjøretøyer. Samlet kjelleren anses ikke å være et sunt sted å bo for lenger. Nødutgang muligheter fra en kjeller i tilfelle brann er vanligvis ikke så god.

Det har tidligere vært autorisert til å bruke kjelleren for bolig under visse vilkår, men den siste bygningen som ikke tillater kjeller er brukt til bolig. Overnatting er definert som rom for lengre opphold, og det inkluderer stue, soverom, kontor og kjøkken.

Det trenger ikke å kjelleren aktivert og forbedret slik at den kan bedre benyttes til andre formål, for eksempel. bad, oppvaskrom / vaskerom, bod, spill og hobbyer for kortere opphold, som ikke regnes som bor plass.

Mange nyere typer hus fra midten av forrige århundre, og ble bygget uten kjeller, og det kan føre til problemer med hensyn til manglende lagring, etc. Det vil imidlertid ofte være mulig å grave ut og lage en ny kjeller, men det er et større prosjekt.
Forbedring av eksisterende kjeller

Store forbedringer i kjelleren som effektivt gir et varmere og mer tørr kjeller, stor romhøyde mm. vanligvis er store og dyre prosjekter, men små skritt kan også bidra til å forbedre kjellerrom tror.

Legg igjen en kommentar