10 tips for en bedre personlig økonomi

Her gir vi deg tips for en bedre økonomi. Mange nordmenn sliter i dag med sin privatøkonomi, og dette er det et hav av ulike grunner til. Nå går vi igjennom noen råd man kan følge for å løse opp i noen av slike problemer, samtidig som økonomien din gradvis bedres.

Du kan spare tusenvis av kroner hvert år ved å få kontroll over dine faste utgifter. Ta deg tid til å finne de billigste selskapene og spar penger hver måned uten å løfte en finger.

Disse tipsene krever et minimum av innsats, og du trenger bare å endre vanene dine litt.

Skatt.
Husk å få oversikt over alle mulighetene dine for skattefradrag. Enten det være seg penger man har arvet, eller gitt til veldedige formål.

Kabel-TV
Mange nordmenn har en kabel-tv eller satelitt tv avtale. Bytt til pakkene og tv kanalene du kun trenger og du kan spare noen hundrelapper her.

Bank
Det er en stor sannsynlighet for at du finner en bank med lavere rente og færre gebyrer enn din nåværende. Du kan finne prisguider på mange steder på internett, blant annet her på vår nettside.

Telefon
Dropp fasttelefonen og bruker mobil i stedet. Det er ingen grunn til å ha både fasttelefon og mobiltelefon. Faste telefoner er dyrt og upraktisk når du er bortreist. Du sparer ca.1500 per år i abonnement. Les mer om hvordan du kan spare penger på telefonregninger på vår nettside under forbrukerstoff.

Forsikring
Finn en billigere forsikring og kvitt deg med dyr og unødvendig forsikring.

Internett
Sjekk om du har det billigste Internett-abonnementet for dine behov. Internett selskapene vil ofte oppgradere ditt abonnement automatisk, så kanskje du har en unødvendig rask og dyr internettforbindelse?
Ofte kan du spare et par hundre i året.

Abonnement på aviser og blader.
Tenk på å avbestille aviser eller blader, dersom du ikke lenger trenger dette. I mange tilfeller vil du bare abonnement går tom for vane, og du har aldri lest bladene

Lån
Hvis du har lån og gjeld på flere steder, så kan refinansiering til et billige lån hos ett firma være løsningen for deg for et rimeligere lån.

Flere gode råd
Ting forandrer seg hele tiden. Sjekk din personlige økonomi minst en gang i året for å se om noe kan gjøres billigere. Legg denne siden til dine favoritter slik at du husker å sjekke det regelmessig.
Følg betalingshistorikken i banken din hvis du bruker det. Kanskje du kan finne andre ting som kan bli droppet eller gjort billigere.

Legg igjen en kommentar