9 Risiko og ulemper med å kjøpe kunst som investering

Om kjøp av kunst som en investering.

Mens kunsten ofte kan være en svært god investering, så det er en viss risiko i forhold til andre alternative investeringer.
Det henvises til er i hovedsak:

1. Ingen nåværende inntekt: Kunst genererer ingen inntekt mens du eier den, i motsetning til i-domener og egenskaper som du kan ha stor inntektsstrøm på. Eie en svensk eller utenlandsk kunst er heller en serie av kostnader.

2. Ingen muligheter for skattefradrag: Du får ingen skattefordeler av kunst.

3. Må selge hele kunstverket: Det er ikke mulig å selge ut deler av et kunstverk – enten selge deg hele kunstverket eller bare holde deg der.

4. Høye kostnader ved mellommenn: Når skal selge kunsten å ta hendene en svært stor del av kaken, som regel 25% av salget. Med andre ord, har du tapt 25% i det øyeblikk du kjøper et stykke kunst.

5. Ikke kjøp kunst på spekulerings-impuls: På kort sikt kan risikoen være svært høy for kunst, i forhold til andre alternative investeringer. Kunst skal ikke omsettes på kort sikt. Det kan ofte ta måneder eller år før et maleri eller kunstgjenstander har blitt solgt fra at du vil selge den. Markedet for kunst er også utestående og lite likvide, i motsetning til aksje- eller valutamarkedene. Mangelen på likviditet er dermed en fare, og du trenger penger raskt.

6. Kunst og Trender: Ny trend endringer i kunstverdenen kan drastisk halvere prisen på en investering. (Men tenker selvsagt også i motsatt retning)

7. Tvister og reguleringer: Kunstmarkedet er ikke immun mot svindel. Faktisk, hvert år, så det kan leses på en rekke kunst svindel i en eller annen måte.

8. Håndtering av kostnader: Det er arbeidskostnader med bildet av art: Forsikring mot tyveri, brann eller flom skader og andre kostnader er noe du må vurdere når investere i kunst.

9. Mangelen på åpenhet: Hvorfor er priset kunst som dette? Det korte svaret er at det er vanskelig å fastslå. Jada, det er forhold som tilbud og etterspørsel kan måles på en bestemt måte, og hvor populær en artist er. Men «The Mei Moses Fine Art Index» er egentlig ikke tilgjengelig for vanlige folk og måle hovedsakelig førsteklasses kunst. Prisene for kunst er ofte foret med falske rykter fra mindre fagtidsskrifter som gjør skikkelig faktum kontroll gjør ikke ting bedre. Men en store vanskelighet med kunst verdivurdering bør ikke undervurderes for lokale kunstnere og mindre internasjonalt anerkjente verk.

Legg igjen en kommentar