Aksjehandel – hvordan å tjene penger på aksjer!

Å tjene penger på aksjer og aksjehandel kan være veldig morsomt, det er det ingen tvil om!

Med internett har det blitt veldig enkelt å kjøpe aksjer. Dessverre viser undersøkelser at mange private investorer er alt for uforsiktige eller ivrige med å kjøpe aksjer uten å gjøre gode analyser på forhånd. Hvis du drømmer om å bli god på aksjehandel, må du lære å tenke nøkternt og analysere bevegelser.

aksjer

Her er fem tips for deg som ønsker å tjene penger på aksjer og aksjehandel. De kan virke trivielle, men hvis du tar dem på alvor, kan du tjene store penger.

1. Håpe på det beste, men forvent det verste.
Med aksjer bør man alltid være forberedt på en katastrofal streik. Dette betyr at du må spre risikoen og å unngå å bli truffet av panikk dersom markedet plutselig faller. Talentfulle investorer holder seg til solide selskaper som kan gjøre det godt gjennom på sikt.

2. Aldri si «alltid»
Ikke bli forelsket i en aksje. Selv om historien viser at det er lurt å unngå panikk, bør du med jevne mellomrom vurdere om dine aksjer er likevel verdt å holde på. Du kan spørre deg selv: «Ville jeg kjøpe aksjer i dag?» Hvis ikke, kan det være grunn til å selge.

En aksje er egentlig bare en andel av et selskap. Så mange flere mennesker i Norge har vært bedriftseiere de siste årene..

3. Ikke bli villedet av fortiden
Flyr den høyt, kan den falle stort. Sånn er det med aksjemarkedet. Fordi en aksje har steget mye, betyr det ikke at himmelen fortsetter ubegrenset. Det som går veldig mye opp, ryker ofte ned med et smell. Erverv er ikke en aksje bare fordi det har fungert bra i det siste.

4. Unngå ”dag-trading”
Det kan være fristende å føles som børshai og kjøpe og selge hele tiden. Imidlertid er det en av de klassiske feilene i aksjehandel. Aksjehandel og kostnadene kan true med å svelge en stor del av overskuddet. Samtidig flere studier viser at de mest verdt å finne sunne bestander og holde på.

5. Spre din investering!
Putt aldri all investeringen i den ene aksjen. Spre det til den andre norske aksjer, utenlandske aksjer, obligasjoner og valuta. Da vil du bli mindre rammet dersom markedet plutselig faller.

Prøv valutaspekulasjon, hvis du vil begynne å investere. Med eToro er enkelt og trygt å komme i gang, og du bestemmer hvor mye penger du skal prøve å investere.

Legg igjen en kommentar