Aksjehandel – lyst å tjene penger på aksjer?

Drømmer du om å tjene penger på aksjehandel og kjøp og salg av aksjer?

Dette er et innlegg som er mest siktet på de som allerede er gjeldfrie og som kan ta seg råd til å prøve litt med aksjehandel. Det er nemlig ikke å anbefale til personer som sitter med mye gjeld, da aksjer er en stor risikosport.

Kjøp og salg av aksjer (såkalt trading) har lenge vært en populær måte å få penger til å vokse på, men det er mange triks og fallgruver du er lurt å kjenne til.

Aksjehandel og aksjemarkedet
Aksjene som er omsettelige er registrert i norsk eller internasjonal børs. I Norge kalles børsen OSEBX, mens i New York kalles den New York Stock Exchange, NYSE, og i London, London Stock Exchange, LSE. I dag er nesten alle aksjehandelsmarkedene på nettet. Når du investerer i aksjer, som er kjøper eller selger aksjer, kan du kjøpe både enkeltaksjer og hele masse, som kan være 100 eller 200 elementer i bulk.

Hva du bør vurdere før du begynner med aksjehandel?
Først bør ha et klart bilde av hvordan din personlige økonomi er, før du begynne å handle. Med aksjer er det alltid en stor risiko, og du kan like godt tape, som å vinne. Du bør bare kjøpe aksjer med penger du har råd til å tape.
Et annet tips i tilfellet med aksjehandel er å spre risiko, som ikke er å sette alle pengene på en aksje. Sett pengene dine i stedet for flere ulike aksjer, slik at du reduserer risikoen for å tape mye penger.

Du kan også plassere pengene dine i aksjefond, med mindre du ønsker å administrere dine aksjer. I et verdipapirfond, er det i stedet en bobestyrer til å administrere dine investeringer og typisk investere penger i en flertall ulike aksjer. Dette er å spre risikoen for aksjehandel. Når du investerer i aksjefond, bør du også vite at midlene kommer med ulik risikoprofil.

Det viktigste i handel er at du har kunnskap om hva du investere pengene dine i. Finn ut alt du kan om selskapene du har tenkt å kjøpe aksjer i. En måte å gjøre det er å lese årsrapporter, søke etter informasjon på nettet, og lese avisartikler om selskapet. Det nest viktigste er å ha hodet kaldt og tenke litt så du trenger ikke ta noen forhastede beslutninger. Aksjer går opp og ned, så ikke selger så snart det begynner å gå litt dårlig for aksjer. Investere i aksjer er en langsiktig finansiell investering, og du kan ikke forvente å tjene penger på kort tid.

Noen tips om aksjehandel og aksjer generelt til slutt

Pass på at du stoler på megleren du leier å ta vare på aksjehandel. Velg et billig aksjemegler, så du ikke får snytt for premier. En lav pris, fortollingsgebyr, for aksjen, på ingen måte at du får en lavere egenkapital, der aksjer selvsagt ikke berørt av dette. Skulle du ikke være fornøyd med din aksjemegler, ikke nøl med å endre. Du har som regel mulighet til å prøve den elektroniske meglere systemer før du åpner depot, som du alltid bør gjøre hvis muligheten eksisterer.

Legg igjen en kommentar