Aksjer og Historien til Store fall på aksjemarkedet

I 1600 den nederlandske hadde tatt ledelsen i verdensøkonomien. Mangler egne naturressurser ble den nederlandske økonomien fokuserte på handel. I midten av 1650-tallet hadde sitt kommersielle flåte plante noe stort. Banknæringen ble utvidet og det var elver av penger og det var aksjebørser med livlig handel og spekulasjon. Tulipaner og tulipan pærer hadde blitt innført fra Asia er allerede på 1590-tallet. De ble dyrket av spesialister, og det var en voksende handel med tulipan pærer. Enkelte velstående samlere søkte stadig nye varianter.

Tulipan handelen begynte snart ta kontakt med virkeligheten. Mann funnet i de nye finansielle instrumenter som tillater både små og raske butikker. Mellom 1634 og 1636 oppblåst boble opp, og når spekulasjonene nådde høydepunktet i januar 1637 doblet prisene hver dag. Myndighetene begynte å bekymre seg, og grep inn. Prisene begynte å synke og knopper raskt ble umulig å selge. Tusenvis av mennesker ble ødelagt, og den berømte kommersielle banker, store økonomiske problemer.

I USA var det en bom og fremtiden for den optimismen var høy etter den første verdenskrig. Det var en sterk følelse i USA at den unge nasjonen etter en mirakuløse utvinning som startet etter at borgerkrigen var allerede en leder i den økonomiske verden. Økende produksjon og personlig fremvekst beviste dette. Velferden virket trygg, og ville gå opp og opp. Nye selskaper produserte biler, husholdning varige eller heiser til den nye høyden. Finans Bedrifter kunne tilby utleie kjøpet. Forbrukerne kunne oppta fremtidige lønn. Ved å senke renten var massevis av billige penger i en amerikansk kreditter fra 1927. En ny økonomisk fenomen dukket opp: «Investeringstilliten» var nærmest å etterligne vår investering. Ved å ta disse lånene kunne like etterpå ganger i investeringene har en sterk innflytelse i kraft. Samme stigning dukket opp på den motsatte måten i høst. Flere og flere investeringer ble lansert, og når de begynte å kjøpe aksjer i hverandre, forsterket aksjer boble. I løpet av 1929 innføres praktisk talt en ny investering hver dag. Omsider alt begynner å nå et nivå hvor den krasjer på slutten er uunngåelig. På begynnelsen av 1929 begynte å sentralbanker for å heve renten og den marginale priser steg til rekord høyder. I september 1929 økt salg press på aksjer snøskredlignende, og lånet pyramide begynte å sakte vær pausene.

Toppen ble nådd på 3. september 1929. Det var da boblen var den største. Ved 27 måneder mistet 90 prosent siden boble av luft. Fortsatt Tolv år etter var nedgangen 67 prosent, og det var ikke før 25 år senere, 1954, indeksen nådde samme høyde som 1929.

En ny generasjon eiendomsmegler kjørte opp eiendomsmegling priser. Ledningene Bank som har akkurat fått en liberalisert kreditt, ikke forsto risikoen med stigende Eiendomsmarkedet utlån. Eiendom og finans selskap som spesialiserer seg på utlån til eiendom markedet ble sett nesten like sikker låntakere selv om de mest etablerte bankene ofte sagt nei til spekulanter selv. Bygningene var aldri i bankhistorie, forårsaket ingen tap og ingen forventning om at de ville gjøre det nå heller.

I løpet av høsten 1987 kom den første vindkast når aksjemarkedet for to måneder falt 31 prosent. Den Børs forfølge raskt og steg til nye høyder. I august 1989 begynte en nedgang på at hele aksjemarkedet indeksen var litt mer enn 53 prosent over 25 måneder. Den faktiske aksjemarkedet boble gjenspeiles i Business World's eiendomsmegling og bygging indeksen, som steg fra 200 i 1982 til 1.600 i 1989, og nå gikk det for en startposisjon, en dott av 88 prosent.

Etter den store økonomiske boble 1989 ble vunnet raskt. Det var delvis på grunn av rask håndtering av staten og de skarpe devaluering av den svenske kroner høsten 1992.

Legg igjen en kommentar