Alt om å Kjøpe og Bygge Nytt Kjøkken i Huset Ditt

I eldre hus er kjøkkenet i et rom for seg selv, og ikke alltid i umiddelbar nærhet til spisestuen. Når det gjelder typehuse fra 1960-1980, som fortsatt er en viktig del av bolig lager, kjøkkenet er heller ikke så høyt prioritert, men er atskilt i en mindre plass, men vanligvis er nær rommet og ut på fordelingsgangen som er drivkraften til mange av tiden planløsninger.

I de senere år, men det er mye fokus på kjøkkenet som en sentral plass i huset, og det må nå være fokus på familiens aktiviteter, både i det daglige og når det er gjester. Derfor sammensmeltningen av kjøkken og spisestue i ett enkelt kjøkken-alrum, som i noen tilfeller også innebærer stuen, slik at familiens fellesarealer i huset virkelig kommer ofte til å henge sammen.

Det nye kjøkkenet vil i mange tilfeller være en del av en større nyutvikling, ikke minst i tilfelle sa typehuse. I andre tilfeller er involvert kjøkken og utvidet ved ganske enkelt å fjerne en eneste vegg eller to til stuen og mulig. tid.

Den nye status betyr også at kjøkkenet fra de fleste å være en «motor rom» med en praktisk funksjon, må nå være del av et større møbleringsmessig helhet og er synlig hele tiden. Det har selvsagt også viktig for valg av kjøkkenets utseende og valg av materiale, og i de senere år viser tydelig at mange kjøkken har vært en sterkere karakter, ser det ut møbler over møbler.
Planlegging av nytt kjøkken

Før du begynner å se på kjøkkenkataloger, er det en god idé å starte med å angi en rekke krav til kjøkkenet og dets bruk. Hva er den virkelige behov – kjøkkenet brukes av flere personer samtidig til større matlavningsprosjekter som krever mye plass og spesialutstyr, eller kravene i praksis mer beskjedne mesteparten av tiden? Hvor mye plass er du villig til å tilegne til kjøkkenet, kanskje på bekostning av andre funksjoner og plass?

Når du har gjort deg noen ideer du kan starte på jakt etter inspirasjon og se på kjøkken. I de senere år, enorm interesse for kjøkken, har gitt et marked med mange tilbydere og stor variasjon i kvalitet, design og pris.
Velg rett kjøkken

Hvis kjøkkenet skal være utformet i et vanlig rom av en viss størrelse, det er ingen problem i å bygge opp kjøkkenet av moduler, som det store flertallet kjøkkenfirmaer operere. Bør det nye kjøkken gjort i forbindelse med en konvertering, må du i stor grad mulighet til å etablere kjøkkenets ytre miljø.

I kontrast i et nytt kjøkken i et eldre hus, eller en vanskelig plass, er det ikke klart at det kan lett bli brukt moduler, og så må du ha tilpasset hele eller deler av kjøkken. I noen tilfeller er det mulig å være basert på standard produkter som er deretter justert. Det er særlig dyp, noe som kan være et problem, siden de fleste kjøkkenfirmaer opererer med en standardmoduldybde av 60 cm.
Små forbedringer på kjøkkenet

Hvis huset allerede har en nyere kjøkken, eller kanskje du ikke ønsker å investere i et nytt kjøkken, det er mulig å friske opp kjøkken uten å måtte starte fra bunnen av. Hvis kjøkkenet er i utgangspunktet i god stand og funksjonelle i orden, kan det være en god løsning. Endringene er mest kosmetiske, men kan oppnå mye og kan for eksempel. telle:
Utskifting av kjøkkenbordplaten
Skifte kjøkken vask og vandarmatur
Erstatning eller maling på dører og skuffestørrelser.
Skifte grep og andre detaljer
Maling på veggene, nye gulv og ny belysning
Økonomiske og budsjett

Som med de fleste andre, det er en sammenheng mellom pris og kvalitet når det gjelder kjøkken, men det betyr ikke at du trenger å investere i markedet topmodeller å få noe som er hyggelig, funksjonell og levedyktig. Har du et begrenset budsjett, kan det være en idé å bruke litt mer på økonomien når det kommer til kjøkkenelementer og hvitt, og deretter kanskje investere litt mer i en flott, solid bord, god belysning og fine detaljer som grep og tilbehør.

Når du angir et budsjett, må du ta hensyn til en rekke elementer utover det svært grunnleggende kjøkken:
Kjøkkenet, moduler, bord, vask, tilbehør, etc.
Hard hvit, komfyr, stekeovn, kalesje, oppreist / frys og oppvaskmaskin
Belysning
Installasjonen av kjøkken
Nedtagning og bortkjørsel av de gamle kjøkken
Rørleggerarbeid servicemann og mulig. kloakkmester hvis de skal være endret i avløpsinstallasjonene
Elektriker til installasjon av hvitevarer, sette opp belysning og mulig. ombygging av elektriske
Murer og snekker i forbindelse med endringer eller reparasjon av vegger mm.
Kostnader for alle. gulv
Maler til å male vegger og tak eller etter-reparasjoner etter installasjon av nytt kjøkken
Kjøkkenfirma, rådgiver og håndverkere

Hvis du ønsker å være helt fritt i valg av mat, og kanskje det er en del av et større konvertering, er det en god ide å ta kontakt med en arkitekt, dekoratør eller andre byggerådgiver som kan hjelpe deg med planlegging og styring av prosjektet. Noen arkitekter har spesialisert seg på nettopp kjøkkenombygninger og unike og spesialtilpassede kjøkkenløsninger.

De fleste kjøkken er basert på standard løsninger, men det finnes også selskaper som bygger opp kjøkken fra grunnen av, helt etter dine ønsker.

Mange kjøkkenfirmaer tar et beløp av noen få tusen dollar for å utarbeide forslag til ditt nye kjøkken. Beløpet er vanligvis refunderbart for kjøpet. Noen selskaper er også å sikre installasjon av kjøkken.

Du kan også velge å entreprenør med egne håndverkere på kjøp og utvikling av kjøkkenet.

I alle fall er det viktig at du følger nøyaktig, skriftlige avtaler med alle leverandører, konsulenter og håndverkere. Avtalene må inneholde spesifikk pris sitater, kampoppsett og detaljer om leveranser.

Lover og regler på kjøkkenet

Du bør enten ikke søker tillatelse eller varsle bygging av et nytt kjøkken i kommunen. Hvis endringene er gjort for kloakkinstallasjonene din kloakkmester imidlertid å rapportere det til kommunen.

Kjøkkenet må også tilfredsstille bygningsreglementets krav til stue og bruk av materialer og konstruksjoner, etc. Funksjonelt, det er et krav at det må være rom for at kjøkkenarbeide kan gjøres på en hensiktsmessig og betryggende måte.

Mens du bygger

I tillegg til vann avløps og elektro, som krever rettigheter håndverkere, er det ingenting i veien for deg selv bringe opp kjøkkenet.

Men du må nøye vurdere om du kan montere kjøkkenet. Det høres kanskje ikke så vanskelig, men tabellen er ikke akkurat det samme, dører hengende eller lekkasjer rundt vasken er irritasjonsmomenter i et rom som bare lyden drift av daglig. Det er uheldig å ha investert en liten formue i fine kjøkkenelementer, der det endelige resultatet ikke oppfyller standarden.

For en periode vil det være umulig å bruke kjøkkenet mens det vil bli bygget på, og du må derfor etablere et nødkjøkken andre i huset om nødvendig. med en enkel lommelykt, et lite skrivebord, mikrobølgeovn og kjøleskap.

Forsikring av ditt nye kjøkken

Før kjøkkenprosjektet får gå, må du informere forsikringsselskapet om planene, fordi arbeidet kan påvirke husforsikringen spesielt hvis det er en stor konvertering. Du kan også snakke med selskapet hvis det er nødvendig å trekke en entrepriseforsikring i forbindelse med anleggsarbeidene. Sjekk også med håndverkere, nøyaktig hva forsikringen dekker, dersom det oppstår et problem i rørledningen.

Når du har bygget

Når kjøkkenet er ferdig, bør det være en aksept, der du og eventuelt din rådgiver gjennom de mangler av kjøkkenfirmaet eller håndverkere. Ved å sende enige om en rimelig tid til å utbedre manglene.

Hvis du senere finner feil og mangler i det nye kjøkken, er det viktig at du reklamerer så snart som mulig, til selskapet som har installert og levert kjøkkenet, enten du tror problemene er på materialer, eller på selve utførelsen av arbeidet.

Legg igjen en kommentar