Alternative investeringer!

Her er alternative investeringer og andre muligheter du kan tjene penger.

Hvis du er lei av aksjer, obligasjoner og prognosen kan være sjarmerende til å gjøre alternative investeringer som kunst, vin, eller møbler. Du bør bare gjøre det hvis du har en lidenskap for investeringsobjekter, fordi det er ekstremt vanskelig å tjene penger på det. Mediene skriver av og til om mennesker som har har kjøpt et maleri fra 1950-årene for noen få tusen kroner, men nå plutselig oppdager at bildet er mange hundre tusen verdt.

Den slags historier er faktisk ekstremt sjeldne. I virkeligheten, er det transaksjonskostnader på type investeringer gal over slike aksjer, og man må også være veldig heldig og veldig kunnskapsrik.
Hvis du ikke har noen følelse for kunst eller antikviteter, kan det være vanskelig å vurdere ektheten og pris. Men for kjennere, kan det være en spennende lidenskap.

Hvis du selger et kunstverk på auksjon, må du først og fremst trekke fra fem prosent av salgsprisen fra hvis skaperen har vært død i minst 70 år. Disse pengene går til kunstneren eller hans arvinger. Hvis for eksempel setter ut et bilde på auksjon, koster det deg ytterligere 35-40 prosent av hammerslagsprisen. Årsaken er at både kjøper og selger må ha » avgifter og at det må også betale mva.

Det er overmåte vanskelig å vurdere stemninger og moter i kunstverdenen – spesielt hvis du ikke forstår det. For noen år siden var gamle mynter og penger mye verdt, men i dag er de nesten umulig å selge. Hvordan er det så med kunstverk?

Hvis du elsker kunst, klokker og vin, kan det være en veldig morsom hobby å investere. På den måten kan du være likegyldig hvis prisen ikke øker. Fordi du elsker kunst eller galt for dens egen skyld og ikke nødvendigvis fordi det er penger verdt.

Legg igjen en kommentar