Investeringer i Afrikas olje-, gass- og gruvedriftindustrier øker med 78%.

Afrikas olje, gass og gruvedrift industri har vært attraktive for investorer. I ett år, de økte direkte investeringer i kontinentet med 78 prosent.

Afrika står på alvor i en rapport om investeringer, som FNs organisasjon for handel og utvikling, UNCTAD, utgitt i oktober 2006.

Den direkte investeringen på det afrikanske kontinentet økte med ikke mindre enn 78 prosent i 2005 – en hoppe 100 – 184 milliarder dollar. Den utenlandske investorer er mest interessert i olje, gass og gruvedrift.

Nesten halvparten av investert kapital gikk så til oljeindustrien, sier FNs World Investment Report. Dette skjer selv om de landene som tilbyr den laveste feltet for å gjøre virksomheten, ifølge en rapport fra Verdensbanken, alle lokalisert i Afrika sør for Sahara.

I løpet av de siste tre årene, er det bare om lag tre prosent av verdens totale investeringen kapital som har gått til Afrika. Prosentandelen er så langt under nivået på 1970-tallet, da Afrika i gode år var syv-ni prosent av de globale direkte investeringer.

Investeringen er flere veier. Fokus of the World Investment Report er raskt voksende investeringer trukket fra den tredje verden. Investeringene er operert hovedsakelig av store konglomerater i produksjon (for eksempel elektronikk investeringer fra Kina og bil industrien investeringer fra Korea), tjenester (for eksempel IT-investeringer fra India).

Legg igjen en kommentar