En åpenbar metode er å selge sin nåværende bolig og kjøpe en mindre og billigere. Da frigjøres det penger som kan forbrukes. Men mange vil bli boende i villaen så lenge de kan. Pensjonister for eksempel vil som regel begynne å bruke av boligformuen.
Mange, særlig pensjonister og kanskje i størst grad lengst ektefelle, lever med lav inntekt, men høy formue. Formuen er oftest boligen, I tettbygde strøk kan boligen fort være verdt mellom 2-6 millioner kroner. Hvis man mangler likvider til å leve et anstendig liv som pensjonist, er det en vanlig oppfatning meningsløst å ikke bruke en del av boligformuen. Det er enkelt å bruke opp noe av boligformuen, men det krever at man legger fra seg den mystiske holdningen om at man skal forlate jorden gjeldfri. Hvorfor? Glem det. Pengene er dine, du har jobbet for dem og har alle rettigheter til å bruke dem opp.
Bankene vil låne ut penger til oss, og så mye som mulig.
De fleste storbankene tilbyr avdragsfrie lån til pensjonister som kan stille god sikkerhet og betjeningsevne. Har du for eksempel en bolig til verdi av to millioner kroner, kan du teoretisk låne opptil 1,2 millioner kroner med 60 % sikkerhet i boligen. Men de fleste har ikke behov for å låne så mye. Det mest aktuelle er å ta opp lån på noen hundre tusen slik at man får bedre råd i det daglige. De fleste banker tilbyr et avdragsfritt lån som for eksempel kan løpe i ti eller femten år. Det betyr at du kun betaler renter på lånet i de årene. Pengene kan du sette inn på en høyrentekonto. Netto rentetap den første tiden er kun noen få hundrelapper i måneden.

Søk av våre brukere:

  • avdragsfrie lån
  • lån til pensjonister
  • lån med lav inntekt