Dersom du trenger et banklån: Slik velger du det bestealternativet

Om Banklån

Det du bør vite ved opptak av banklån er at ved første gangs opptak av lån gis det ikke fradrag for tinglysning av pantobligasjon. Likevel er det slik at ved refinansiering derimot kan man i tillegg kreve fradrag for takst og tinglysning.
Alle personer med inntekt får et personfradrag (tidl. klassefradrag) ved ligningen. Dette er et fradrag man ikke trenger tenke på – det sørger ligningsmyndighetene for.
I 2005 var dette fradraget på 34.200 kroner. Både samboere og ektefeller får hvert sitt personfradrag. Forskjellen mellom å være gift og samboer merkes først den dagen en av partene står uten inntekt.

Er det år man ikke har inntekt, for eksempel fordi man er hjemme med barn, får man heller ikke fradrag. Er man gift, får den andre ektefellen fradraget i stedet, med andre ord slik at den som jobber og tjener penger får klasse 2, dobbelt personfradrag, 68.400 kroner. Dette gjelder ikke for samboere.

Obligasjonsmarkedet har tørket inn for shippingselskapene. Nå handler det om tradisjonelle banklån for en næring som er vant med mange nye lånevarianter.

2 kommentarer om “Dersom du trenger et banklån: Slik velger du det bestealternativet”

  1. Hei jeg veit jeg har kansje vært slitsom men vi trenger virkelig hjelp av en som vil gi oss en sjanse til å få et liv igjen.min mann jobbet for forsvaret i mange år før å for 2 år siden kjøpte vi leilighet vi fikk lån av anne johnsen i horten kommune på 1400000 men vi fant oss en til 1200000.som vi stor trives med.men like før min mann skulle annsettes fikk han beskjed om at han ikke fikk jobben han blei lovt.å når vi kjøpte leilighet hadde vi ingenting kun en seng.så tok mange små låm å kredittkort å trodde at alt skulle gå bra i forsvaret.når han mistet jobben der gikk han fra ca 35000 utbetalt til nå 17000 i arbeidledighetstrygd.noe som ødela alt.jeg sliter psykisk og med nerver derfor har ikke jeg jobbet på 5 år å går over til uføre snart.å dette gjør meg ikke akkurat friskere.:(han har fått fler midlertidig jobber.han er industrimekaniker å en virkelig arbeids kar.men nå sitter vi her med massed små lån å kredittkort som har renta seg å hompa seg opp.jeg er mye syk så mye penger går til medisiner.jeg fåt utbetalt ca 11000 max i mnd. men på de små låna betaler vi over 10000 i mnd å det er kun renter.så kunne dere vært snille å sammlet alt hos dere så kunne vi levd igjen.totalt forbuks gjeld har vi 300000 ca.å han har utbetalt ca 18000 etter skatt i mnd å jeg ha ca 12 max etter skatt.vi betaler alt men nå begyner familien å gå konkurs pga de må hjelpe oss å dette er nedverdigende å grusomt.men håper noen være så snill kan hjelpe oss i siste nød.mvh håkon og sølvi krane-karlsen

    må¨vi selge så må vi skilles etter et halvt år i ekteskap å vi har hund å katt.huff dette er nedverdigende

  2. Ønsker å refinansiere min gjeld.
    Har 2 boliger som garanti og 2 faste inntekter.
    Har mye lån i dag som ønskes flyttet til ny bank.
    Ønsker ikke å låne mere penger.

Legg igjen en kommentar