Banklån

Et banklån er et av de mest tradisjonelle former for å få kreditt eller lån på, og ofte det også den beste og tryggeste måten å låne relativt store summer med penger. Årsaken er at rentene er lave sammenlignet med de fleste andre typer forbrukslån. Det anbefales at du snakker med en bankansatt, hvor du da skal forklare hva pengene skal brukes til og hvordan du har tenkt å betale dem tilbake.
Underskrift ved banklån; selv om et banklån kan være en god løsning, bør du forhandle på renten!

Et banklån er vanligvis det beste alternativet hvis lånet er i størrelsesorden 10 000 eller opp til 100.000 kroner. Hvis du trenger å låne mer, er et boliglån ofte en bedre løsning. Mens bankenes utlån kan være den beste løsningen, betyr det ikke at du er bare godtroende til å gå ned i banken og i gjeld. Det er en stor forskjell mellom de enkelte bankenes renter, og du må også være klar over hvilke avgifter er knyttet til lånet ( den såkalte renten / årlig prosentsats ). Det kan godt være at renten i din bank er lav, men når de avgifter kommer i tillegg til, kan lånet plutselig vise seg å være blant de dyreste. På finansportalen finner du en oppdatert liste over renter og kostnader ved den enkelte bank.

Det er også vanlig at hver bank har tilknytning til en nasjonal renteforskjell, slik at de mest kredittverdige kunder tilbys den laveste renten. Det betyr også at du noen ganger har mulighet til å forhandle frem en god rate med banken din. Hvis du er misfornøyd med resultatet, lønner det seg ofte og bare å bytte bank. Det trenger ikke være så vanskelig som det høres ut, så før du tar opp et banklån du skal «shoppe» rundt blant annet banker og se hva de kan tilby.

I utgangspunktet, renten på bankenes utlån variabel, men mange nettsteder lar deg låse i renter i en gitt periode.

En kommentar om “Banklån”

Legg igjen en kommentar