Båtlån – Lån penger til båt

For mange er kanskje den store drømmen å komme seg ut i åpent vann med en liten fin båt, en som virkelig tiltrekker seg oppmerksomhet. Denne drømmen kan bli mulig, selv med en ikke tilstrekkelig økonomi, ved hjelp av et båtlån. Dette lånet vil gjøre det mulig å kjøpe en båt. De fleste långivere vil som regel kreve at båten er kjøpt gjennom en autorisert båthandler.

Det sier seg selv at når man tar opp et lån så kommer spørsmålet om renter, man velger den form for rente som man ønsker. I den forstand at valgene står mellom om du ønsker å ha en variabel rente, fast rente, eller begge på båtlånet.

Minste lånebeløp for en båt har en tendens til å være rundt 20.000 NOK og ønsker man å selge båten, må lånet etterbetales etter at båten er solgt.

Et par ting du bør vurdere før du tar et båtlån, er at du skal kunne se hva bankene har av avgifter, hvilken rente man får, og hvor store beløp som skal betales hver måned. Man må også være i stand til å ha råd til å betale for drift av båten.
En annen ting vi bør se opp for er at hvis det er mulig å betale på lånet i løpet av den tiden du har lånet. Det beste er nemlig å begynne å så smått betale tilbake så fort som mulig.

2 kommentarer om “Båtlån – Lån penger til båt”

 1. Søker båtlån for kjøp av motorseiler type Winga 87, 1982 modell, Volvo MD motor, reg.nr. CAW872. Båten selges for kr 250.000 hvor vi har 50.000 i egenkapital og søker derfor om lån på kr. 200.000,-.

 2. Bavaria 30′ seilbåt 1982 mod.
  22 hk Janmar diesel 1996 mod. nylig full overhaling på verksted.
  Autopilot, 2 gps’er, navtekst, VHF, radio, rednigsflåte, stekeovn++
  Prisforlangende 140.000,- ønsker hvis mulig å låne hele beløpet.

  Inntekt 370.000,- husleie 4250,-
  Har pr. dagsdato Ingen lån.

  Båten framstår pent og helt skrog.
  Trenger pussing, lakk, olje, rens og pleie i cockpitt og innvendig.

  Jeg har Fritidsbåtskipper sertefikat inntil 50bt stor kystfart.

  Mvh. Morten J..

Legg igjen en kommentar