For mange er kanskje den store drømmen å komme seg ut i åpent vann med en liten fin båt, en som virkelig tiltrekker seg oppmerksomhet. Denne drømmen kan bli mulig, selv med en ikke tilstrekkelig økonomi, ved hjelp av et båtlån. Dette lånet vil gjøre det mulig å kjøpe en båt. De fleste långivere vil som regel kreve at båten er kjøpt gjennom en autorisert båthandler.

Det sier seg selv at når man tar opp et lån så kommer spørsmålet om renter, man velger den form for rente som man ønsker. I den forstand at valgene står mellom om du ønsker å ha en variabel rente, fast rente, eller begge på båtlånet.

Minste lånebeløp for en båt har en tendens til å være rundt 20.000 NOK og ønsker man å selge båten, må lånet etterbetales etter at båten er solgt.

Et par ting du bør vurdere før du tar et båtlån, er at du skal kunne se hva bankene har av avgifter, hvilken rente man får, og hvor store beløp som skal betales hver måned. Man må også være i stand til å ha råd til å betale for drift av båten.
En annen ting vi bør se opp for er at hvis det er mulig å betale på lånet i løpet av den tiden du har lånet. Det beste er nemlig å begynne å så smått betale tilbake så fort som mulig.