Båtlån og det å låne penger til kjøp av ny båt

Det finnes mange måter å låne penger til et båtkjøp. Du kan låne penger i en bank med et båtlån eller hos andre finansinstitusjoner. En båt er ofte en kostbar affære og det er viktig å tenke gjennom avgjørelsen sin før man gjør dette..

Når man låner penger fra en bank eller andre långivere krever de ofte at du har noen form for sikkerhet. Dette gjelder hovedsakelig i lån av større mengder, for eksempel en Båtlån eller billån. Dette betyr at banken reduserer sin risiko når de låner penger. Lån med en båt som sikkerheten er ikke så vanlig lenger. Båtlån er i dag Lån uten sikkerhet ofte. En Lån uten sikkerhet er et usikret lån. På den annen side kan du ha andre typer sikkerheter enn bare båten aktuelle i en bank. Man kan for eksempel være en garantist. Når du kan stille med en slags garanti du får vanligvis en enda lavere rente på ditt lån. Dette er fordi bankenes risiko på slike lån er redusert.

Det rimeligste er som regel å inkludere båtbåtlånet i boliglånet, hvis du har «ledig sikkerhet» der. Kommer du innenfor 60 prosent av taksten på boligen, kan du oppnå en god rente. Likevel er det argumenter som taler for å ta opp lånet med pant i selve båten. I dag er det mange søkere til båtlån via Internett. Det kan være lettere enn å gå til banken på flere måter. Først lagrer det trolig tid, og har åpnet opp et større marked for selskaper som låner ut penger. Med økt konkurranse mellom utlånere har vært situasjonen for låntakerne blir mer gunstig.

På bankenes og bedriftenes nettsider, er det vanligvis enkle og detaljerte instruksjoner for hvordan du skal gå frem for å søke etter en Båtlån. Systemet har blitt opprettet som også gjør det enklere for låntakere å se nøyaktig hvilke forhold det er aktuelt. Så er det også lettere å sammenligne ulike banker for å finne det mest komfortable.
Personer som har en utbetalingsanmerkning kan være vanskelig å få en båtlån innvilget. Hvis du har en klage dette tyder på at du ikke har sin økonomi i orden. Årsakene til at du får en betalingsanmerkning er å regninger og andre betalinger ikke gjort i tide. Hvorfor det har mottatt en utbetalingsanmerkning er ikke tatt hensyn til av æren rapportering selskapene, som er ansvarleg for registrering av kreditt historie. Mange tror at frøken er ansvarlig, men det er ikke. Hvis du er uheldig å motta betalingsanmerkning, vil den forbli i registeret i de tre årene, og sannsynligvis vil føre til problemer for personen som har det. For å få lån til tross for å ha en betalingsanmerkninger kan man få mer problemer for Båtlån som det ofte handler om lån uten sikkerhet.

Ved å låne penger for en båt bør du derfor være forsiktig med å sammenligne ulike bankenes betingelser. Det viktige er at det er en Båtlån som passer deres egen økonomiske situasjon.

En kommentar om “Båtlån og det å låne penger til kjøp av ny båt”

  1. Vi er en gjeng med seilere som ønsker å kjøpe en ragatta båt hvor vi eier den sammen. Vi vil være 5 – 8 peroner, og vi har et lånebehov på kr 400.000.-
    Vi ønsker konakt med dere for å høre om dette kan la seg ordne. Alle deltagerene har gode årsinntekter og ordnet økonomi.
    Jeg hører gjerne fra dere.

    Med vennlig hilsen

    Hans

Legg igjen en kommentar