Spare Massively with a Bensinkort

bensinkort
Det kommer vel ikke som en overraskelse at bensinselskapene konkurrerer kraftig om markedsandeler i det norske bensinmarkedet. Trenden akkurat nå er at det blir færre kort, og at mer av rabatten skal vises direkte på pumpeprisen. Likevel vil det fortsatt være bensinkort på markedet.

Det er hovedsakelig to måter å velge bensinkort på. Den enkle metoden er å velge kort fra stasjonen nærmest hjemmet. Den avanserte metoden er å velge det kortet som er best på følgende kriterier: bi bensin, kontoutskrift, flest stasjoner og lengst kredittid. Ett er sikkert om bensinmarkedet i Norge, nemlig at du aldri vet hvilken stasjon som selger billigst bensin i morgen. Prisene varierer nemlig etter hvordan priskonkurransen er i ditt marked akkurat i dag. Det pågår stadige priskriger. De kan komme plutselig, og forsvinne like fort. Nedenfor skal vi se på hvilke utvalgskriterier som er viktige for å velge et bensinkort.

Antall kort
Alle de rene bensinkortene er gratis. Du kan med andre ord skaffe deg en veldig tykk lommebok med godt over 10 kort. Dette er ingen vinnende strategi. Mange av kortene har kode. Med mange forskjellige koder tror jeg vi trygt kan si at du må gi opp.

Rabatter med bensinkortet
Bensinselskapene har ett mål for øye med sine forskjellige kort; de skal bygge opp såkalt kundelojalitet. Med det mener de at du skal bli fast kunde. Statoil, Esso, Shell og de andre selskapene håper at du skal kjøre omveier for å fylle bensin fra deres pumper. Dermed tar du sikkert med deg litt sjokolade samtidig, og kanskje vasker du bilen. Bensinen er blitt et lokkemiddel, og agnet er rabatter.

Agnet som kanskje fungerer best for at du skal være kunde til evig tid, er det såkalte bonussystemet. Hver gang du tanker fra den samme bensinpumpen legger du deg opp en bonus på «konto» hos bensinselskapet. Bonusen blir utbetalt en gang i året, oftest i januar. Premien for å være lojal kunde, er at du oftest får en høyere bonus pr liter jo mer du fyller i løpet av året. Andre selskap tilbyr rabatten der og da. Atter andre har et system der de kombinerer rabatt og oppsamling av bonus.

Oversikt over bilutgiftene med bensinkort
Et av de aller viktigste argumentene for å begrense antall kort, og helst kanskje bare ha ett, er oversikt over bilutgiftene dine. Alt du handler av bensin, olje, vindusviskere og vask på kort, blir registrert. Ved jevne mellomrom får du detaljerte oversikter over hvor mye du har handlet for. Særlig for deg som fører bilregnskap i skattesammenheng, er dette enormt god hjelp. Men det er også verdifullt for deg som vil ha oversikt over dine private utgifter.

Rabatt på andre varer med bensinkort
Rabatt på andre varer er neppe et veldig viktig poeng. Hva skal du egentlig kjøpe på en bensinstasjon som ikke er bensin og oljeprodukter?
Matvarer og andre dagligvarer er dyrt.

Kredittid og bensinkort

Kredittid kan være noe å feste seg ved. Det er ryddig å få én regning pr måned. Dessuten er det jo praktisk å kunne fylle bensin hvis kontoen er tom to dager før lønningen kommer.

Antall stasjoner kortet fungerer på.
Dersom du har bestemt deg for at du bare vil bruke ett selskap, bør du se på hvor mange steder selskapet har stasjoner.

Vi anbefaler bensinkortet Cresco, som du finner på våre sider i høyre kolonne!

Les mer om bensinkort

Legg igjen en kommentar