Betaling av Regninger, forfall, gjeld og purringer

Hvis du ikke betaler regningene dine…
Gjør du ikke noe i det hele tatt med din situasjon, vil den bare blir verre og verre.

Her kan du finne ut hva som kan skje, trinn for trinn.

Gjeld vokser raskt. En gjeld på en årlig rente på for eksempel 20 prosent er dobbelt så store på bare fire år.

Forfall
Det første som skjer når du skylder noen penger, er at kreditor vil sende en faktura (regning). Den sier hvor mye du skal betale, og når (forfall) er. Det er ingen regel som sier at du kan vente 30 dager til å betale. Er det bestemmelsene i avtalen med hensyn til disse. Den nye avtalen vil bli avsluttet når saken ble tatt opp. Ofte er reglene skrevet med liten skrift på baksiden av kontrakten.

Har du ikke fått betaling, skal du betale når selgeren krever det. Når du overfører penger til et postkontor eller bankkonto, er det tryggest å betale innen tre virkedager før siste utbetalingsdato. Alltid kontrollere at kravet er oppfylt. Aksepterer ikke uten videre kostnader knyttet til. Be om å se bevis for at kravet er basert på. Lagre alle kvitteringer!

Påminnelse
Hvis du ikke betaler regningene i tide, vil du vanligvis få en påminnelse. Den kreditor har rett til å kreve et purregebyr hvis det er en avtale om dette. Kan du ikke finne noe tilbud til purregebyr, er den enkleste måten å spørre avsenderen av kravet var i avtalen står det om retten til å innkreve en avgift. Kreditor er ikke pliktig til å sende en påminnelse, unntatt i tilfelle av en variant av parkering bøter som kalles kontroll plikt. Du må derfor holde seg ut når regningene skal betales.

Gjeld
Hvis du ikke kan betale kreditor selv sende samling krav til deg selv, eller leie en agent, ofte en gjeld innsamling selskapet, for at du skal betale. Av samlingen kravet bør tydelig det gjeld, renter og kompensasjon for innsamling kostnader. Hvis du ikke kan betale, umiddelbart høre fra deg til den personen som sendte samlingen kravet. Det kan være noen muligheter til å gjøre opp en ny nedbetaling plan, vanligvis mot en avgift.

Du bør bare gjøre innvendinger hvis du mener at kreditor har ingen rett til å kreve deg for penger, eller han ringer deg på feil beløp. Motstanden bør ikke om du har råd til å betale eller ikke.

Legg igjen en kommentar