Bilforsikring – ansvaret bilister har i trafikken og erstatning

Du er alltid ansvarlig når du ferdes i trafikken har et stort ansvar for seg deg selv og andre. Enten du er bilist eller fotgjenger.

Det kan virke underlig. Men loven sier at du som fører av en bil, motorsykkel eller moped alltid ansvarlig for en skade, selv om for eksempel påkjører en fotgjenger som går til rødt. Dette ansvaret er kalt et «objektivt ansvar». Det betyr at du må betale erstatning, selv om den andre parten har hele skylden. I praksis er det naturligvis kjøretøyet ansvar forsikring som utbetaler erstatning.

Fotgjengere har også et ansvar. Hvis du kjøper en bil, motorsykkel eller scooter, er det nødvendig å ta ut erstatningsansvar forsikring. Dette er for å sikre dekning for skade de kan føre til andre og deres kjøretøy i tilfelle av en ulykke. I kontrast til fotgjengere og syklister er ikke nødt til å ta ut erstatningsansvar forsikring, og det er paradoksalt, fordi de også kan pådra seg ansvar for å betale millioner krav.

Heldigvis er det store flertallet av nordmenn er dekket av forsikring gjennom deres familie forsikring – og nettopp fordi ansvar dekning bør påpekes at unge mennesker uten mange eiendelene har også et behov for forsikring.

I noen tilfeller er det en mulighet til å få forsikring å gi erstatning for skade på gods og personer, og man kunne trenge å bli dekket av flere forsikringsselskaper enn mange setter pris på.

Det er ikke bare bil og motorsykkel forsikring, brukerne trenger. Familien forsikring, ulykke forsikring, tap av inntekter kapasitet-forsikring organer og deler av flere andre forsikringsselskap kan ha for å bli testet.

Legg igjen en kommentar