Billån – Lån til bil

Her er det du skal vite om billån.

Med lån til bil, menes det et lån hvor det tas pant i bilen. Pant i fast eiendom eller garanti fra kausjonist til slike lån, defineres ikke som billån. Å ta pant i huset kan være interessant, fordi du får lavere rente på lånet. Lån mot kausjon kan være nødvendig, fordi du ikke har tilstrekkelig sikkerhet i bilen.
Etter hvert har de fleste bankene begynt å tilby lån med pant i bilen. Tidligere var finansieringsselskapene enerådende. På grunn av høye gebyrer kommer finansieringsselskapene dårlig ut. Termingebyrene er gjerne spesielt viktig fordi lånene i gjennomsnitt er ganske små.

Vær også oppmerksom på at det er ganske vanlig at bilforhandlere kan ha helt spesielle finansieringsmuligheter i forbindelse med en kampanje. Slike tilbud er ofte gunstige, og bør utnyttes til det fulle
Maksimal nedbetalingstid på lån med pant i bilen er normalt sett på 5 år. Ved små beløp eller eldre biler, kan det være kortere. Det er vanskelig å få et billån hvis du kjøper bilen privat.
Normalt må du ha 35 % av kjøpesummen i egenkapital. Hvis lånet går via en forhandler, er 35 % egenkapital lovfestet. Hvis du derimot går direkte til et finansieringsselskap, kan du få en høyere belåning. Imidlertid avhenger dette av kredittverdigheten din.

Har du mulighet til å ta pant i fast eiendom, kan du som nevnt få billigere lån. Men det er blant annet avhengig av hva slags prioritet dette lånet får. Mindre lån, og lån med 2. prioritet, må gjerne tas i bank. Men det er på ingen måte sikkert at den effektive renten er lavere enn på de beste billånene. Hvis du tar pant i boligen må du også sørge for betale like mye avdrag som du ellers ville gjort på et billån. Det er ikke fornuftig å finansiere en bil med 20års pantelån, bare så du vet det. Et siste poeng her er at du bruker opp panteplassen som kan være nyttig til annet bruk. Vi anbefaler billån fra RealFinans, som du finner på siden vår til høyre. Les mer om billån og billån tips her

2 kommentarer om “Billån – Lån til bil”

Legg igjen en kommentar