Bitcoin som kryptovaluta skiller seg ikke fra andre valutaer i den forstand at prisen på 1 BTC bestemmes av tilbud og etterspørsel. Hvor Bitcoin skiller seg fra andre valutaer er at den ikke er bundet til en stat. Det gir investorer utfordringer når de bestemmer seg for om Bitcoin stiger eller faller. Av alm. valutaer man ser på en rekke samfunnsfaktorer som. jobbtallene.

Mange aktive kryptoinvestorer har begynt å se mønstre i Bitcoin. For eksempel. Det ser ut til at det går bra med Bitcoin når S&P 500 (aksjeindeksen for de 500 største børsnoterte amerikanske selskapene) presterer dårlig.

Men selv om Bitcoin har vært her siden 2009, er det først de siste årene at det har blitt mulig å handle Bitcoin på flere handelsplattformer. Dette betyr at markedet er relativt nytt og det er mange gjetninger når det gjelder hva som vil påvirke valutakursen.

Når markedet modnes, vil det også være mer kunnskap om hva som vil påvirke valutakursen. Et mer modent marked vil også ha en mer stabil valutakurs. Men ingen vet når prisen på Bitcoin vil være stabil. Mange investorer ser på dette som gode nyheter da de er sikre på at prisen på Bitcoin vil stabilisere seg langt høyere enn prisen vi ser i dag.

Flere plattformer har også stilt mye større etterspørsel etter Bitcoin, noe som kan indikere årsaken til den enorme økningen. Mange trodde tidligere at bare spekulasjoner fikk prisen til å stige, men da Bitcoin traff bunnnivået etter den enorme økningen, var den fortsatt betydelig høyere enn da den begynte å stige.

Så etterspørselen er fortsatt høyere enn den var tidligere, noe som gir mening siden du kan kjøpe Bitcoin på flere handelsplattformer.

I dag har de fleste investorer Bitcoin som en del av porteføljen sin fordi du for relativt lite penger kan ende opp med en enorm avkastning. En av dem er den tyske investoren Marvin Steinberg

Innen mai 2020 vil bare halvparten av dagens nivå av ny Bitcoin bli produsert per dag.
Det betyr at anbudene faller og dermed forventer mange at prisen vil stige til nye høyder. Noen snakker om $ 50.000, mens andre snakker om $ 100.000.

I motsetning til vanlig valuta, kan tilbudet av Bitcoin heller ikke øke på ubestemt tid. Dette på grunn av at det har et tak på 21 millioner bitcoins, som ifølge Wikipedia traff i 2140.

Hva er bitcoin og kryptovaluta egentlig?


Bitcoin er:

  • Det er en desentralisert digital valuta, kalt cryptocurrency.
  • Lar deg sende bitcoins over landegrensene nesten gratis
  • Ikke regulert eller utstedt av sentralbanker,
  • Det er begrenset tilgang på Bitcoins.
  • Du kan handle med det, som oftest på Internett.
  • Bak Bitcoin er Blockchain.
  • Vedlikeholdt og oppdatert av frivillige utviklere, selskaper og andre med interesse for blockchain-teknologi,
  • Det er der blockchain-nettverket og Bitcoin stadig innoverer

Bitcoin – Digitalt gull eller en valuta?

Bitcoin kryptovaluta
Bitcoin er den best kjente og største kryptovalutaen.

Hvis du har lest eller deltatt i diskusjoner om Bitcoin, har du allerede opplevd at det er sterke holdninger involvert når det gjelder Bitcoins.

I kryptoverdenen har flere mennesker begynt å påpeke at Bitcoin kan bli mer fremtidens gull. Det er et sterkt syn i den forstand at ingenting for tiden. Indikerer at vi beveger oss bort fra valutaer utstedt av nasjonale banker. dvs. Du kan enkelt forestille deg en fremtid der du fortsetter å handle i norske kroner, men du har noen av sparepengene dine i Bitcoin. En fordel med dette kan være f.eks. Å være at du kan overføre penger til utlandet uten mye problemer, er det raskt og enkelt.

Motargumentet mot at Bitcoin kryptovaluta er en form for digitalt gull, er at det ikke er stabilt nok. Dette er likevel ganske vanlig for et nytt marked der tilbud og etterspørsel fremdeles ikke har funnet hverandre.

Det må sies at hvis du tror Bitcoin kommer til å bli en form for digitalt gull, så må du vurdere hva du tror prisen på 1 BTC vil ende opp med. For den smarte tingen med gull er ikke at du får en enorm avkastning over tid. Generelt vil avkastningen være rundt null da gull ikke har inflasjon. Så det er svingninger over tid, men hvis du ser på hva du kan kjøpe for gull i dag og gull om 30 år, skal det være omtrent det samme.

Hvis Bitcoin ender opp som digitalt gull, gir de deg tilgang til handel i alle kryptovalutaer, og sparepengene dine blir ikke spist opp av inflasjon. Men vi er ikke der ennå, da bare fremtiden vil vise hvor Bitcoin beveger seg.

I likhet med andre markeder er kryptovaluter drevet av tilbud og etterspørsel. I dag er mange nye kryptokurser lagt til, men Bitcoin utgjør mer enn 50% av markedsandelen av totalen. Derfor er det Bitcoin som investorene ser på når de raskt vil se hvordan det går med kryptovaluta-markedet.

I det siste var det vanskelig for investorer å vite om de trodde at prisen gikk opp eller ned. Det var mye mystikk involvert når det gjelder krypto. Årsaken til dette er at kryptovalutaer som Bitcoin ikke har noe direkte knyttet til seg. Hvor en felles valuta er bundet til en nasjonal banks politikk og til slutt hvordan landet presterer, er Bitcoin en desentralisert digital valuta .

De nye kryptokursene er bundet til et selskap bak, men siden et selskaps kryptokurser ikke er det samme som en aksje, kan du ikke bare gå inn og se på nøkkeltallene. Så det har gjort det hele litt mer komplisert.

Derfor kommer mange investeringsmuligheter fra hvor mye du tror på krypto i fremtiden. Du kan kjøpe Bitcoin i dag på flere handelsplattformer, og dette har ført til at etterspørselen har økt. Hos coinmarketcap kan du ser en oversikt over kurser til kryptovalutaer.