Bitcoin Kryptovaluta – Er det en god investering?

Bitcoin som kryptovaluta skiller seg ikke fra andre valutaer i den forstand at prisen på 1 BTC bestemmes av tilbud og etterspørsel. Hvor Bitcoin skiller seg fra andre valutaer er at den ikke er bundet til en stat. Det gir investorer utfordringer når de bestemmer seg for om Bitcoin stiger eller faller. Av alm. valutaer man ser på en rekke samfunnsfaktorer som. jobbtallene.

Bitcoin er en digital valuta som kan brukes til transaksjoner og overføringer av penger. Til forskjell fra tradisjonell valuta som styres og reguleres av nasjonale sentralbanker, er bitcoin desentralisert og styres av et nettverk av datamaskiner over hele verden. Er bitcoin kryptovaluta en god investering?

Bitcoin har eksistert siden 2009 og har siden den gang økt i verdi dramatisk. Men det er også noen som mener at bitcoin er en boble som vil sprekke og at det ikke er en god investering.

Det er flere faktorer som kan påvirke bitcoins verdi, inkludert tilbud og etterspørsel, medieoppmerksomhet, reguleringer og brukeraksept. Prosessen med å kjøpe bitcoin er også enkel og kan gjøres gjennom en rekke plattformer og tjenester.

Siden bitcoin er en desentralisert valuta som ikke er knyttet til noen nasjonalbank eller regjering, kan det imidlertid være noen risikoer å vurdere før du investerer. Disse inkluderer volatilitet, sikkerhet og manglende regulering.

Volatilitet refererer til bitcoins tendens til å svinge dramatisk i verdi over korte perioder. Dette kan føre til tap av investeringer hvis du kjøper bitcoin når det er høyt priset og selger når prisen faller.

I dag har de fleste investorer Bitcoin som en del av porteføljen sin fordi du for relativt lite penger kan ende opp med en enorm avkastning. En av dem er den tyske investoren Marvin Steinberg

Innen mai 2020 vil bare halvparten av dagens nivå av ny Bitcoin bli produsert per dag.
Det betyr at anbudene faller og dermed forventer mange at prisen vil stige til nye høyder. Noen snakker om $ 50.000, mens andre snakker om $ 100.000.

I motsetning til vanlig valuta, kan tilbudet av Bitcoin heller ikke øke på ubestemt tid. Dette på grunn av at det har et tak på 21 millioner bitcoins, som ifølge Wikipedia traff i 2140.

Hva er bitcoin og kryptovaluta egentlig?


Bitcoin er:

  • Det er en desentralisert digital valuta, kalt cryptocurrency.
  • Lar deg sende bitcoins over landegrensene nesten gratis
  • Ikke regulert eller utstedt av sentralbanker,
  • Det er begrenset tilgang på Bitcoins.
  • Du kan handle med det, som oftest på Internett.
  • Bak Bitcoin er Blockchain.
  • Vedlikeholdt og oppdatert av frivillige utviklere, selskaper og andre med interesse for blockchain-teknologi,
  • Det er der blockchain-nettverket og Bitcoin stadig innoverer

Bitcoin – Digitalt gull eller en valuta?

Bitcoin kryptovaluta
Bitcoin er den best kjente og største kryptovalutaen.

Manglende regulering kan også føre til økt risiko for bitcoin-investorer. Uten nasjonal regulering og tilsyn kan bitcoin-brukere og investorer være mer utsatt for svindel og bedrageri.

I kryptoverdenen har flere mennesker begynt å påpeke at Bitcoin kan bli mer fremtidens gull. Det er et sterkt syn i den forstand at ingenting for tiden. Indikerer at vi beveger oss bort fra valutaer utstedt av nasjonale banker. dvs. Du kan enkelt forestille deg en fremtid der du fortsetter å handle i norske kroner, men du har noen av sparepengene dine i Bitcoin. En fordel med dette kan være f.eks. Å være at du kan overføre penger til utlandet uten mye problemer, er det raskt og enkelt.

Til tross for disse risikoene har bitcoin fortsatt økt i popularitet og verdi de siste årene. Det er også verdt å merke seg at flere store selskaper og organisasjoner nå aksepterer bitcoin som betalingsmiddel, inkludert Microsoft, Dell og Expedia.

Hvis du vurderer å investere i bitcoin, er det viktig å være klar over risikoene og gjøre grundige undersøkelser før du investerer. Dette kan innebære å lære mer om bitcoins teknologi og historie, overvåke medieoppmerksomhet og vurdere andre faktorer som kan påvirke verdien av bitcoin.

Det kan også være lurt å vurdere å diversifisere investeringene dine og ikke satse alle pengene på bitcoin alene. Ved å spre risikoen på flere ulike investeringer, kan du redusere sjansen for store tap hvis bitcoin skulle falle i verdi.

I tillegg til å vurdere risiko og potensiell avkastning, er det også viktig å tenke på investeringshorisonten din når du vurderer å kjøpe bitcoin. Hvis du har en langsiktig investeringsstrategi og tror på bitcoins potensial som en digital valuta, kan det være verdt å kjøpe og holde noen bitcoins over tid.

Samtidig kan det være lurt å være oppmerksom på kortsiktige svingninger i bitcoins verdi og selge hvis du ser en god mulighet til å tjene penger på investeringen din. Den beste investeringsstrategien vil avhenge av dine personlige mål og risikotoleranse, samt din forståelse av bitcoins teknologi og markedet rundt den digitale valutaen.

De nye kryptokursene er bundet til et selskap bak, men siden et selskaps kryptokurser ikke er det samme som en aksje, kan du ikke bare gå inn og se på nøkkeltallene. Så det har gjort det hele litt mer komplisert.

Derfor kommer mange investeringsmuligheter fra hvor mye du tror på krypto i fremtiden. Du kan kjøpe Bitcoin i dag på flere handelsplattformer, og dette har ført til at etterspørselen har økt. Hos coinmarketcap kan du ser en oversikt over kurser til kryptovalutaer.

Legg igjen en kommentar