Black Friday er en flott dag for både butikkeiere og forbrukere.

Salget i 2017 var på rundt 3,7 milliarder. Dette er tall som det er vanskelig å se bort fra som butikkeier. Black Friday er en ypperlig mulighet til å starte julehandelen, få noen nye kunder inn i butikken og ikke minst selge ut eldre varer.

Det er ingen tvil om at netthandel fremover vil ta mer av salget på Black Friday. Hvis du driver en fysisk virksomhet og ønsker at flere kunder skal komme inn i butikken på Black Friday 2019, er denne guiden for deg.

Butikk og online kan gi gode synergieffekter

Mange butikkeiere har den feil oppfatningen at det er enten eller. Fysisk butikk eller nettbutikk. I dag har de mest suksessrike butikkene også en nettbutikk. Hvis du vil være i et marked som på mange måter blir presset av netthandel og store giganter som Amazon, Wish og så videre, må du komme deg på internett.

Å jobbe ordentlig med plattformene kan skape en synergi som faktisk kan være fordelaktig for bedriften din. Det kan være gjennom hendelser, for eksempel, eller hvis du har en vare som bare er et must å prøve eller se før du kjøper den. Begge ting kan være en fordel, og en fysisk butikk kan være noe som netthandel ikke kan. Netthandel kan være noe som forhandleren ikke kan.

Planlegg spennende arrangementer på Black Friday

For å få kundene dine ned til bedriften din på Black week, trenger du noe å lokke med. De gode tilbudene er selvfølgelig en viktig del av det, men det samme er konkurrentene. Derfor er det viktig å differensiere deg fra konkurrenter. Det kan handle om å få en spesiell person inn i virksomheten på Black Friday. Hvis du driver en klesbutikk for unge mennesker, kan det være en god ide å få en kjent person inn i butikken som kan fungere som et løpesnor denne dagen. Hvis du driver en bokhandel, kan du få en kjent forfatter forbi butikken. Når kunder uansett er i butikken, er det vanskelig å ikke se på tilbudene dine samtidig. Vær derfor kreativ.

black friday salget 2019

Hvis du driver en matvirksomhet, kan du gjøre noe spennende. Et annet alternativ er å få en leverandør ut med noen spennende nye produkter. Det fungerer spesielt bra hvis du forhandler om et sterkt merke.

La kundene dine vite planen din på forhånd

For å gjøre det så enkelt som mulig for kundene dine å planlegge et besøk i bedriften din, bør du sette opp et program for Black Friday. Det kan du gjøre på nettstedet ditt, i nyhetsbrevet ditt og selvfølgelig i butikken.

Du kan også skape noen overraskelser eller skrive ned hvilke tilbud som kommer i den timen. Mange virksomheter har suksess med tilbud per time. Det betyr at det er god aktivitet i butikken hele dagen. Kundene tiltrekker seg flere kunder.