Bli kvitt gjeld – om gjeldshjelp

Bli kvitt gjeld!

Høy gjeld kan være skadelig for ens liv og frihet, og derfor bør du gjøre alt for å bli kvitt gjelden sin så snart som mulig. De fleste opplever å få innover seg mye gjeld over livsløpet, mens andre føler at lånene løper helt løpsk, og at de ikke lenger er i stand til å betale regninger. For dem kan livet bli fylt med stress og en evig jakt etter penger.

Over 120 000 personer og selskaper i Norge er registrert med betydelig gjeld, så du er sikkert ikke alene om dette problemet, hvis du føler deg plaget av gjeld. Når du merker at økonomien er god, bør du derfor umiddelbart forsøke å få oversikt og samle penger til gjeld – for eksempel, i samråd med en finansiell rådgiver.

Hvis du har helt mistet oversikten, kan det være en god idé å få økonomisk rådgivning fra en uavhengig konsulent med en følelse av personlig økonomi. Den type råd er vanligvis ikke billig – og i hvert fall ikke når du allerede trenger penger. Før du bestiller et slikt møte, bør man derfor være helt sikker på hva du virkelig vil ha råd til.

Til syvende og sist vil gjeldslette bli vurdert. Gjeldslette er samfunnets hjelpende hånd til mennesker som har havnet i en gjeldsfelle. Hvis du får gjeldslette tar samfunnet gjelden – eller gir deg en rimelig sjanse til å betale denne over mange år.

Det handler om å bli kvitt sin gjeld før den tar kontroll over livet ditt..

Du må imidlertid tilfredsstille flere krav hvis du er kvalifisert for gjeldslette. Blant annet trenger deg i lang tid på å prøve å bli kvitt gjelden din. Din gjeld må ikke ha forekommet uansvarlig måte.

Det beste er å helt unngå å komme i gjeld. Det kan bli vanskelig hvis man ønsker et nytt hjem eller ny bil. Her er det selvfølgelig alltid å få billigst mulig lån og alltid har en klar strategi for hvordan pengene skal tilbakebetales. Det er nesten alltid best å gå inn i gjeld gjennom banker og kredittforetak, hvor det er åpenhet i boliglån.

2 kommentarer om “Bli kvitt gjeld – om gjeldshjelp”

  1. Kan man få hjelp uten at man har noe og stille som sikkerhet for å komme seg ut av en slik gjelds felle?

  2. Hei. jeg slitter med å betale gjelden min og betale regning mine grunne at jeg har noen inkasso og får ikke hjelp av andre banken for kvitte mine gjeld. jeg håper jeg får hjelp fra Finanslån. jeg drømme å kjøpe leilighet salom jeg jobber ove 80 prosent fra jobben fortsatt slitt med å regne hvor jeg skal begyne. takk

Legg igjen en kommentar