Boligkjøp – Krav til Bolig

Skriv ned dine behov og ønsker for din framtidige bolig i prioritert rekkefølge, og gjør skriv mer målrettede og effektive krav etter hvert som du kommer på det.

Vurderinger av bolig, noen spørsmål å ta hensyn til.

Hvilken type bolig er du på jakt ? Villa, leilighet eller et hus?

Leter du etter en bestemt stil – for eksempel. moderne minimalistisk stil eller den mer tradisjonelle mursteinsboligen?
Hvor mange kvadratmeter trenger du?
Hvor mange rom, må det være?
Har du krav på hage, balkong eller garasje?
Er du villig til å investere tid og penger på forbedringer på huset eller vil det bli renovert fra starten?

Et godt råd sier at lokaliteten er det viktigste når du kjøper bolig. Plasseringen er den eneste du ikke kan endre! Husk det.

En god plassering betyr normalt at du får mindre kvalitet for pengene. For eksempel, havutsikt i riktig område å gjøre boliger dyrere enn en tilsvarende hjem med en mer beskjeden plassering. Derfor er det en god ide å utfordre deg selv, hvor mye lokasjon betyr for deg.

Begynn med å vurdere de generelle kravene du må stille.

Er ligger ditt fremtidige hjem i landlige idyll med utsikt over den åpne sletten, eller i midten av storbyens pulserende liv?
Hva bør være avstanden til jobb, butikker, skoler og institusjoner, grønne områder og støy kilder som for eksempel veier og tog være?
Vurder hvor stramt ditt boligbudsjett er. Vil du gi opp i forhold til, for eksempel; størrelse, plassering eller lignende, i bytte for større økonomisk handlingsrom?

Kjøp av bolig – vurder den gjeldende kommunen

Vurder hvilken kommune du vil bo i.
Hvordan er næringslivet og sysselsettingsmulighetene generelt i kommunen?
Hvordan er den kulturelle og idrettstilbudet?
Hvordan er skoler og institusjoner i forhold til ditt eller din families behov?
Hvordan er prisene på institusjonsplasser og andre tjenester? Prisene for tjenester varierer betydelig fra kommune til kommune.
Hvordan er kriminalitet i kommunen – er den høy eller lav? Det kan være relevant for innboforsikringen og dens størrelse og muligheter for å sikre, for eksempel. bilen.
Er det forurensende kilder som ville være irriterende? Det kan være støy eller annet, annen industri. Du kan også vurdere om det er en risiko for radon i bakken?

Lokalplan

Kommunen avgjør land for områdene til å se inn i fremtiden, og som vil bruke dem. Dette betyr at det er etablert, hvilke muligheter og begrensninger for blant annet omfanget og plassering av konstruksjon, farger og materialer av bygninger, gjerder og parkering.

Se på lokalplanene for området du ønsker å bo i, slik at du sikre deg at du for eksempel ikke blir bygget et hus som tar den nye vakre utsikten.

Andre forhold

Vurder også
Det er en mulighet for kabel-tv, bredbånd mv. om du trenger for å leve nær offentlig transport og hvis du kan enkelt komme seg rundt i kommunen av offentlig transport.
Visste du at det for tiden er tar dobbelt så lang tid å selge bolig? i følgeDB.

Legg igjen en kommentar