Boliglån – Lån til bolig og Boligfinansiering

Det er en kjent sak at boliglån er et veldig billig og gunstig lån. Man sier gjerne at det også er det viktigste lånet, siden det er såpass mye større enn andre lån. Selv en halv prosents renteforskjell vil bety svært mye.
Har du et boliglån på 1 million, vil en halv prosent lavere rente bety 3.600 kroner mindre å betale på lånet etter skatt hvert år.
Du vil oppdage at hos mange banker er ikke rentesatsene fastsatt på forhånd. Du kan med andre ord diskutere med banken. Men noen har helt fastlagte rentesatser som de ikke er villige til å gå under. Mange banker priser lånet også ut fra hvor interessant de betrakter deg som totalkunde. Har du høy inntekt i forhold til lånet, teller det positivt.
Når du er i en prisdiskusjon med banken er det mest hensiktsmessig å henvise til vilkår som andre landsdekkende utlånsinstitusjoner har. Spesielt mot egen bankforbindelse er det viktig å vise til andre alternativer. Ellers kan du risikere å få et dårligere tilbud enn du kunne ha oppnådd. Men det er svært forskjellig praksis i bankene rundt om i landet. De fleste bankene er meget interessert i å låne ut penger. Dette kan du utnytte fullt ut i en rentediskusjon. Les mer om nedbetaling av lån og boliglån

2 kommentarer om “Boliglån – Lån til bolig og Boligfinansiering”

  1. Ønsker rådgivning i hvem bank vi kan søke om lån på huslån. Jeg har betalingsanmerkining på kr 31.000, så sliter med å få lån i vanlig bank. Har kausjonist da

  2. Hei! Jeg og min mann er begge fast ansatt i 100% stilling og har årslønn på tilsammen over 800000 brutto i året. Vi har ikke oppkjent egenkapital siden vi har hatt 5 barn, har studert i voksen alder, og har ikke hatt særlig å rutte med før nå når kun 1 av barna bor hjemme ( under 18 år) Hvordan og hva kan vi gjøre for å få boliglån uten egenkapital? På forhånd takk for svar.

Legg igjen en kommentar