Boliglån og Lån av Penger til kjøp av Fast eiendom

Hvilke alternativer har du når du trenger å låne penger til å kjøpe bolig?

Når du kjøper hus, leilighet eller andre ubevegelig eiendom, er det et mindretall som betaler full pris i kontanter. Den vanligste er å finansiere kjøpet gjennom en kombinasjon av kontanter, et hjem lån i banken og lån på eiendommen – et såkalt boliglån.
Et boliglån tar du opp hos en seriøs lånetilbyder, som gir penger til å få et boliglån på eiendommen som sikkerhet for lånet.
For finansieringen eller kjøpet av en bolig representerer kontant betalingen vanligvis 5 prosent av prisen, 15 prosent bankens lån og boliglån de resterende 80 prosent.

Hjem lån
Et hjem lån er dyrere enn et boliglån, og er vanligvis en rentesats på 6-10 prosent.
Det kan derfor være vel verdt det etter noen år å endre hjemme låne ut med tilleggslån, som du absorberes i et lån. Det krever at huset prisen har økt, eller at den har betalt så mye for lånet, som er akkumulert friverdi i bolig.
Hvis du kjøper en andelsbolig kan også ta en såkalt andelsboliglån der Bank vil sette i samme forhold – et slikt lån kan også være inkludert avdragsfrihet.
Boliglån

Med et boliglån kan du låne opptil 80 prosent av kontant kjøpesum, i tilfelle av en helårsbolig.
I sommer og feriehus, er det at du kan låne opptil 60 prosent av eiendommen.
Lånet kan forfalle i løpet av 1-30 år, men dette vil variere.

Samlet kan man velge mellom tre forskjellige typer boliglån:
Fastforrentet obligasjoner

Med en fastforrentet obligasjoner kjent renten på lån i hele sin lengde. Det er gjeld rente, den dagen du kjøper dem som bestemmer hvor mye du får betalt.
Ligger i bindingen sats 95, betyr det at du får betalt 95 kroner til 100 kroner, man låner. Det er med andre ord en utveksling tap på 5 kroner, når vi tar opp lån. Det er derfor bra hvis prisen er så nær 100 som mulig.
Fastforrentede lån er vanligvis dyrere enn lån med variabel rentesats. På den annen side, kan du sove roligere om natten, fordi vi ikke trenger å bekymre deg om renten stiger.
Rentetilpasningslån

Med en rentetilpasningslån følger renten markedet. Når rentene er lave, mannen oppnår lavest mulig ytelse. På den annen side, vil du aldri sikker på hva fremtiden vil måtte betale renter på sine lån.

De mest populære rentetilpasningslån er den såkalte F1 lån til å være refinansiering en gang i året. Dette betyr at renten på lånet er fast en gang hvert år i desember måned.

Lån med rentetap.

Den siste formen for boliglån lån er lån med rentesats også kjent som garantilån. Med denne lånetype forsøk på å kombinere det beste av obligasjoner og rentetilpasningslån. Renten kan endres i takt med markedet, men bare til den når taket for eksempel, 5 prosent – og deretter låst renten fast.
Renten på slike lån er vanligvis lavere enn på en fastforrentet lån, men høyere enn i en variabel. Renten på garantilån sett to ganger i året.

Avdragsfrihet
Med en avdragsfritt lån skal kun betale renter og bidrag av sine boliglån på. Det er mulig å unngå å betale boliglån med opp til 10 år. Lånet kan, etter 10 år erstattet av en ny avdragsfritt lønn, som vil kjøre på 30 år. På denne måten er det mulig for en gyldighetsperiode vil erstatte den andre.
Avdragsfrie lån kan tas både som fastforrentet obligasjoner eller rentetilpasningslån.

SDO lån
Innen noen få måneder, en ny type hjemme lån i markedet, det såkalte SDO lån – særlig bred obligasjoner. Det er bankene som utstede nye lån, som er å sammenligne med tradisjonelle boliglån. Med lån, som er utenfor den maksimale varighet, vil også ha banker og sparebanker til spørsmålet om lån for boliglån.

Det er fortsatt usikkert om renten vil bli lavere enn på tradisjonelle boliglån. På den annen side er det felles at SDO lån bare kunne boliglån 70 prosent av hus verdi – denne grensen forventes imidlertid raskt økt til 75 prosent.

Legg igjen en kommentar