Boliglån og Løpetid på Bolig Lånet Ditt

Om du er tvunget til å skaffe et bolig lån, må du først velge lånetype, renten og løpetid. Et sentralt valg som vil ha en innvirkning på fremtidige terminutgifter og da også din fremtidige private økonomi.

Et lurt tips før du tar å bestemmer deg for en aktuell lånetype bør du bestemme:
1. Størrelsen på lånet
2. Hvis du ønsker å bli i stand til å konvertere lånet
3. Dine forventninger til renten på boliglånet
4. Den tiden du forventer å eie eiendommen
5. Lånetype – det må være vanlig fast rente lån, rentetilpasningslån, garantilån eller avdragsfritt lån.

Kommer jeg til å ville konvertere lånet?

Dersom du har et obligasjonslån med en fast rente og renten faller, kan du konverterer boliglånet til lavere rente, og dermed minske boliglånet etter skatt. Hvis renten øker, på den andre siden, kan du konvertere dine lån og på den måten vil du spare noen av de gjenværende uten skattekonsekvenser.

Nedbetalingstiden på bolig lånet mitt

Husk at du kan velge mellom forskjellige løpetider, vanligvis 10, 15, 20 eller 30 år. Du har muligheten til å velge lån med forfall som er enklest for deg. Jo lengre varigheten er på bolig lånet ditt, jo mindre terminutgifter, siden du betaler mindre ved hver termin av lånet.

Du anbefales til å ta din nåværende og beregnede inntekt og formue i betraktning når du tar valget om løpetid på lånet. Husk at hvis det er viktig for deg å få så enkle terminer som overhode mulig øyeblikkelig, bør du ta et valg på et 30-årig lån, som også typisk er det lengst løpetiden. Hvis tror at du å går av med pensjon om 20 år, er det antagelig best å vurdere et 20-årig boliglån, slik at du blir gjeldfri og kan kose deg med pensjonslivet ditt. Du anbefales også være obs på at langt løpende lån kan hjelpe deg med å redusere en hvilken som helst annen gjeld, som vanligvis er dyrere.

Legg igjen en kommentar