Boliglån uten egenkapital ? Om førstehjemslån og andre tips om boliglånet

Boliglån uten egenkapital er virkelig populært om dagen. Dvs. dette er noe veldig mange nordmenn kan tenke seg, men usikkerheten i dagens finansmarked har blitt slik at dette ikke er like lett å få lenger som tidligere. Dette er en artikkel om førstehjemslån og om tips for alle som søker boliglån uten egenkapital.

Boliglån:
Et boliglån kan best betegnes som et lån av penger som utelukkende skal gå til kjøp av ny bolig. Det er likevel ulike navn som brukes for slike lån til kjøp av eiendom, noen ganger kan det være villalån andre ganger kan det være eiendomslån eller boliglån. Det er mange aktører i markedet; både banker og låneinstitusjoner. Mange boliglån er like, men det kan variere mellom ulike långivere særlig med hensyn til renter og andre kostnader. Det lønner seg vanligvis å sammenligne ulike långivere før du bestemmer. Den enkleste måten å sammenligne boliglån på er som regel å bruke finansportalen sin sammenligner.

boliglån og førstehjemslån

Førstehjemslån og boliglån uten egenkapital:
Dersom du står der på bar bakke og trenger penger til kjøp av din første bolig er det visse tips du bør ta med deg. Vi kan anbefale at du som skal søke om lån men ikke har egenkapital gjør følgende:
Oppsøk kommunen din og be om å få en vurdering på om din situasjon kan komme inn under forhold til Husbankens startlansordning.

– Dersom du skaffer deg et startlån på toppen av en pakke, samt en vanlig bankfinansiering i bunn, kan det likevel finnes muligheter for å komme seg inn på boligmarkedet.
– Dersom du ikke har egenkapital, men har en jobb med høy inntekt, øker sjansene dine betraktlig for å få et godt boliglån!
– BSU-ordningen er perfekt for alle som ønsker å spare penger tidlig. Gjør dette! Dette er en ordning som hjelper deg å få en start på din boligeierkarriere.
– Bruk en boliglånkalkulator for å undersøke dine muligheter.

Det kan også være en ide å skaffe seg en garanti eller bevis på at du kan låne en viss sum, som er god å ha i mange sammenhenger. Du søker da først om lånetilsagn på samme måte som du søker om boliglån. Det samme kravet gjelder for deg som låntaker i form av inntekt og sikkerhet. Med et lånetilsagn, har du en fordel fremfor andre søkere fordi du kan vise selgeren eller megleren som garantert finanisering boligen. Husk å søke om lånetilsagn som er høyere enn eiendommen start pris. Så vet du at det er rom for noen budgivning, eller for andre kostnader er lagt til, slik som flytting og oppussing. Det er gratis å søke om lånetilsagn og det er ikke bindende. Når du mottar lånetilsagn er effektiv for et visst antall måneder, hvis din økonomi ikke endrer seg over tid.Man kan søke om lånetilsagn fra flere långivere samtidig, og deretter velge den banken eller utlån institusjoner som har de mest gunstige betingelser når sistnevnte er på tide å ta ut et boliglån.

Søk om boliglån
I dag kan du søke om boliglån på nettet. Det er raskt og enkelt, og ofte du vil bli varslet samme dag dersom lånet er gitt eller ikke. Selvfølgelig kan du også besøke en bank eller ringe bankens kundeservice for å søke om huslånet. I lånesøknaden bør du gi din personlige informasjon og beløpet du ønsker å låne. Husk å fylle ut dette korrekt. Du bør også fylle i inntekter og utgifter. Deretter banken eller utlån institusjon å behandle søknaden din. De vil også gjøre en kredittsjekk av deg, for å se om du har noe betalingsanmerkninger eller ikke. For å få et boliglån gitt som en generell regel at du har en fast jobb, en viss årlig inntekt og at du ikke har betalingsanmerkninger.

Skattefradrag boliglån

Dersom du tjener 375 000 kroner i løpet av ett kalenderår. Da skal du i 2012 betale 100 000 kroner i skatt (før eventuelle kapitalinntekter, kapitalutgifter eller andre fradrag).

På et lån på 1 000 000 NOK vil du i løpet av ett år ha ~30 000 NOK i renteutgifter (dersom renten er 3%). Renteutgiftene gjør at du vil betale mindre skatt, beløpet det minskes med er 28% av renteutgiftene. Altså har du 30000 NOK i renteutgifter på et år vil du betale 8400 NOK mindre i skatt.

Dette var et lite eksempel.

En kommentar om “Boliglån uten egenkapital ? Om førstehjemslån og andre tips om boliglånet”

  1. Boliglån uten egenkapital ? Om førstehjemslån og andre tips om boliglånet

Legg igjen en kommentar