Det Utleier og leieboer skal tenke på ved Husleie

Maling og vedlikehold er et tilbakekommende tema….
De fleste leieboere vil male hele eller deler av leiligheten de flytter inn i. Gjerne fordi de ikke liker fargene, eller fordi det er litt slitt.
Men det er utleierens leilighet, og han sitter med bukten og begge endene. Utleier kan godkjenne farger og stille krav til utførelsen. For å unngå uenighet i ettertid er det greit å sette ned avtale om maling på papir. I denne avtalen bør det stå hvilke deler av leiligheten som skal males, hvilken maling som skal brukes, farger man er enige om, og krav til utførelsen
Det er vanskelig å vite hvor nøye og malingskyndig leieboeren er. Derfor kan det være lurt å gi tillatelse til et lite rom først.
Sett også på papiret hvem som skal dekke kostnadene til maling. Noen ganger er leiligheten slitt, og leieboeren får da kanskje male mot å slippe noe husleie. Andre ganger er boligen nyoppusset, og da er det naturlig at leieboeren dekker kostnadene.
Det er avgjort i husleieavtalen hva leieboeren kan gjøre og ikke gjøre i leiligheten. Etter husleieloven trenger leie boeren tillatelse for å male, skifte dører og vinduer, montere ned skap/montere opp nye veggfaste skap, installere vaskemaskin/oppvaskmaskin på kjøkkenet (men ikke på badet hvis det er opplegg for det), installere kamin/vedovn eller sette opp utendørs antenne/parabol.

Legg igjen en kommentar