Bli rik eller tjen penger med en ekstra inntekt

Definisjonen på inntekt er som følger: Inntekter eller omsetning er det foretak tjener ved å selge produkter eller tjenester. Det engelske begrepet er ”revenues”. Det er heller ikke uvanlig å bruke ordet salg i muntlig mening istedenfor omsetning.

Det som kanskje starter som en ekstra inntekt kan fort bli en måte å bli rik på. Dette er hva mange har opplevd som har holdt på med aksje spekulasjon som en hobby. Det grunnleggende med aksjer at for å tjene penger på aksjer så må du kjøpe aksjer som stiger i verdi, og selge med fortjeneste større enn hva alternativkostnaden tilsvarer. Eksempelvis, dersom du får en avkastning på 5% på ett år ved en aksjeinvestering, mens bankrenten på en tilsvarende høysparekonto ligger på 5,5%, så har du tapt penger på grunn av alternativkostnaden.

Som nevnt er aksjer en måte å få en ekstra inntekt på, og vi nevner det gjerne igjen:
Flere og flere småsparere investerer noen få prosent av sin lønn i aksjer eller aksjefond og det kan være en gylden mulighet til å skaffe seg en god automatisert inntekt uten å gjøre nevneverdig, men det skal også sies at det forbindes en del risiko ved nettopp aksjer, valutaspekulasjon osv.

Andre muligheter for en ekstra inntekt ligger i leiligheter og hybler hvor det har vært et veldig stort marked for de seinere årene. Studenter som står boligløse langt ut i semesteret hver eneste høst og her kan det være penger å hente dersom man er villig til å investere/tå opp lån og deretter kjøpe et hus, pusse det opp og leie det ut til blant annet studenter. Det koster riktignok mye å investere i dette, men man har dermed sikret seg en god garanti for en passiv inntekt i mange år fremover.

Utnytt din egen hobby. Det er alltid gode muligheter til å tjene en god ekstrainntekt på noe man brenner for. Når selve hobbyen har egenverdi i seg selv er muligheten til å tjene penger desto større.

Legg igjen en kommentar