Finansiering til Kjøp av Bolig – Spar Penger med Disse Tipsene

Hvordan vil du finansiere ditt kjøp av bolig?

Det finnes mange ulike alternativer for å finansiere et boligkjøp. Vurder hvilken type lån som passer best for dine behov. Det er også en god ide å være i forkant av et lånet, slik at du er klar til å handle når du har funnet drømmeboligen din.

Før du snakker med banken eller låneselskaper, kan du vurdere følgende:

Konvertering av lån

De fleste typer lån kan konverteres. Når du konverterer dine lån, tar man opp noen nye lån til en bedre rente og oppfyller de gamle.

Du kan vurdere om det er viktig for deg å ha mulighet til å endre månedlig tilbakebetaling og balansen når du har blitt boligeier? Er du villig til å kjøre en økt risiko for tilbakebetaling til å være i stand til å foreta gunstige endringer i låne? Eller legger du vekt på at det er viktig å vite hva din husleie er langt inn i fremtiden?

Oppsparing til boligkjøp

Dersom du ønsker et tradisjonelt lån med rente og tilbakebetaling, lån er redusert – og spare deg derfor – i tråd med den månedlige fordelene? Eller ønsker du et avdragsfritt lån, der du i en periode bare betaler renter, men senere avdrag på lånet?

Skattemessige forhold

Ditt fremtidige månedlige utgift bestemmes også av skatte konsekvenser av fond som du velger. Renten på lånet gir fradrag på selvangivelsen og dermed reduserer skatter. Er det noe i din situasjon, som gjør at du bør velge en bestemt type lån fra av skattemessige hensyn?

Nye boligutgifter på boligkjøpet

Du må sørge for å øremerke midler eller penger til vedlikehold, til eiendomsforsikring og de alminnelige boligutgiftene som elektrisitet og vann, oppvarming og vedlikehold. Ønsker du å bygge nytt bad eller kjøkken – eller å forlenge boliglånet? Har du tatt i betraktning at det skal finansieres – og at du må ha rom for det i den nye boligøkonomi?
Er rotteangrep boligselgerens ansvar? Dette skal du ikke være for sikker på i følge vg.

Legg igjen en kommentar