Finansiering til kjøp av hytte – bolig finans

Les dette om finansiering til kjøp av hytte eller ny bolig. Et slikts finans prosjekt er noe som bør grundig gjennomgås.
Mange familier vil nok gå ut å se på boliger og hytter i løpet av påskeferien – og en del kjøper også – så nå er det bare å håpe på en solrik sommer. Har du lyst til å bli en av dem som nyter den nye opplevelsen som huseier? Da bør du bli trygger med tanken på hvordan du ønsker å finansiere et slikt stort kjøp. Valgene er mange, og en kombinasjon av boliglån og lån fra en bank synes attraktivt.

Det er mulig å inkludere boliglån på inntil 60 prosent av verdien av hytta, og resten må finansieres på andre måter. Det kan komme til å låne fra banken eller boliglån noen egenkapital i året rundt boligen.

Fleksible valg.
Bankene har de siste årene hatt stor suksess med sine tilsvarende fleksible boliglån med et fellesnavn kalles boliglån. Men i motsetning til boliglån kan du med flere banker for å finansiere opptil 80 prosent av sommeren husets verdi.

Dette gjør det naturlig å bruke en kombinasjon der de første 60 prosent er finansiert gjennom et lån, mens de neste 20 prosent er finansiert med lån. Hvis det er behov for fullfinansiering, den siste femte kastes enten gjennom et tradisjonelt boliglån i banken eller egenkapital utgivelse i året rundt boligen.

Spesielt avdragsfrihet boliglån har blitt populært med kjøpere av fritidsboliger, og de siste seks årene eller så, særlig de med fast rente lån med avdragsfrie perioder var populære. Inkl. mva. bidraget prisen er i underkant av seks prosent, mens rentene på prioriterte lån varierer og vanligvis ligger i et område mellom fire og åtte prosent.

Fordelen med bankenes boliglån er fleksibilitet, som i prinsippet fungerer som et kassekreditt og derfor samme sats på innskudd og utlån. Det betyr også at låntakeren selv bestemmer når det skal betales avdrag – og når innløsninger frihet til å utnytte.

Husk andre utgifter
Den største kostnaden for en ferie finansierer kostnadene, men det er også andre elementer, må du huske å telle. Dette gjelder utgifter til eiendom, eiendomsskatt, forsikring, nekte samling osv. og kostnadene ved programmet som elektrisitet, varme og vann.

Legg igjen en kommentar