Finanskrisen i USA blir ikke langvarig

Noen av USAs fremste økonomer, er nå fullstendig mot alle de dystre spådommen fra Det internasjonale pengefondet (IMF) og Vest-samarbeid (OECD).

Økonomene i National Association for Business Economics, NABE, venter, at den amerikanske økonomi vil vokse i stedet for at skrumpe i 2009, skriver Dagens Industri. Økonomer ved National Association for Business Economics, Nabe, venter at den amerikanske økonomien vil vokse i SETDET å krympe i 2009, skriver Dagens Industri.

Der er kun tale om en svag vekst på 0,7 %., men det står i grel motsetning til det fall i veksten på mellom 0,7 og 0,9 som OECD og IMF regner med. Det er bare en svak vekst på 0,7 prosent. Men det står i sterk kontrast til nedgangen i veksten på mellom 0,7 og 0,9 som OECD og IMF forventer.

Flertallet av økonomene i NABE regner ikke med at nedturen blir dyr og forutser, at økonomien allerede begynner at vokse igjen fra annet kvartal neste år. Flertallet av økonomer i Nabe ikke forvente at nedgangen vil bli dypt og spår at økonomien allerede begynt å vokse igjen fra andre kvartal neste år.
NABE er en sammenslutning av de mest betydningsfulle økonomer, og forventningene er en sammenskrivning av omkring 50 prognoser. Nabe er en gruppe av de mest betydningsfulle økonomer, og forventningene er en kompilering av ca 50 prognosene.

NABE- økonomene venter også, at den amerikanske sentralbank, FED, holder renten på 1 %, og at den begynner at hæve renten igjen om et års tid. Nabe- økonomer er også ventet at den amerikanske sentralbanken, Fed, holder renten på 1 prosentpoeng. Og at det begynner å heve renten på nytt i et års tid.

Legg igjen en kommentar