Forbrukslån til deg som er huseier

Dette er til deg som ser etter forbrukslån og som er huseier.

Å kjøpe et hus er i seg selv en stor utgift og mange må låne seg flere millioner for å få dekket dette kjøpet. Selv om huset er dyrt, betyr det ikke nødvendigvis at det er i tipp topp stand. Kanskje soverommene må males om? Kanskje man må bygge ut stua? Eller investere i nye vinduer? Det er mye å tenke på når man har blitt huseier. Og det er ofte store utgifter involvert, enten det er i huset eller rundt på eiendommen.

Det som er sikkert, som boligeier kan du få svært gunstige forbrukslån. Et forbrukslån kan dekke utgiftene som kommer ved oppussing i eller rundt huset. Eller kanskje du vil reise bort? Noe som kanskje kan være litt vanskelig å få gjennomført uten ekstra penger når man nettopp har kjøpt seg bolig. Et forbrukslån kan brukes til hva man vil, så enten du trenger nye møbler eller betale for en reise, så kan du gjøre det med et forbrukslån. Hvis du tar forbrukslånet i banken du har boliglånet i, ser banken at du har et hus å stille som sikkerhet. Dette medfører at de kan tilby deg en langt lavere rente enn om du ikke eide et hus. Dette er fordi risikoen blir lavere når banken har sikkerhet i lånet. Dette kan medføre at du sparer tusenvis av kroner når du en gang skal nedbetale dette forbrukslånet.

Normalt gir banken forbruksån fra 50 000 – 350 000 kr. Dette avhenger selvsagt av deg og din personlige økonomi. Og du bør absolutt tenke på hvor nødvendig det er for deg å ta et ekstra lån. Du har trossalt et boliglån fra før av. Tenk deg godt om. Om du allikevel ønsker å ta et forbrukslån bør du ikke låne mer enn til det du trenger. Sett opp et budsjett på de utgiftene du ønsker å dekke med et fremtidig lån. På denne måten ser du nøyaktig hvor mange penger du trenger.

Legg igjen en kommentar