Fordeler og ulemper med forbrukslån

Det å gå til anskaffelse av et forbrukslån kan for mange være løsningen til å komme seg ut av en trang økonomisk situasjon. Og det er jo positivt. Men, det kan også være begynnelsen på en enda trangere økonomisk situasjon. I noen tilfeller kan et forbrukslån slå feil ut, og du vil oppleve å sitte med renter til oppover ørene, og du vil gå i underskudd på hver lønning du får. Helt klart ikke en gunstig situasjon for din økonomi. Hvordan unngår du dette?

Ta dine forhåndsregler. Ikke lån mer enn du realistisk sett skjønner at du er i stand til å betale tilbake med din nåværende økonomi. Vær også bevisst på at forbrukslån har en høyere rente enn et vanlig banklån. Dette skal ikke være noe problem hvis du har en normal, stabil økonomi med litt penger til overs i måneden. Men det kan fort bli et problem hvis du mister jobben, får dyrere luksusvaner, din samboer mister jobben, uforutsette regninger begynner å dukke opp overalt, etc. Det er viktig å være klar over disse tingene, så du vet hva du skal passe deg for.

Når det er sagt finnes det en rekke fordeler med forbrukslån: Du får det raskt og effektivt. Du kan begynne å bruke det med en gang. Det kan løse en håpløs situasjon hvor du lider deg gjennom dagene vel vitende om at du ikke har alt du ønsker deg. Men samtidig er det her du skal være forsiktig: Ikke gå amok med pengene du nettopp har fått på konto! Mange får et psykopatisk blikk i øynene og føler seg som de eier verden, kun fordi de har fått noen ekstra nuller bak på kontoutskriften. Ikke gå i denne fatale fellen. Bruk forbrukslånet fornufig, og du vil se hvilken fantastisk god løsning det faktisk var.

Legg igjen en kommentar