Fornye deler av huset? Ta opp et lån

Oppussing kan være dyre greier, spesielt om det er rom som kjøkken eller bad som trenger fornying. Dette kan i verste fall koste flere hundre tusen. Det er svært få som har mulighet å spare så mye, med tanke på alle de andre ugiftene et hus ofte medfører, så da blir et lån i banken løsningen. I denne artikkelen er det to forskjellige lån til dette formålet vi skal gå nærmere inn på.

Det første vi skal se på er et forbrukslån. Dette er et lån du kan ta uten å måtte stille sikkerhet i noe som helst og du kan bruke pengene på akkurat det du selv vil, banken vil ikke spørre hva du skal bruke pengene til. Et forbrukslån uten sikkerhet kan gi høye renter og det kan koste deg mye, spesielt hvis du ikke betaler det ned så fort som banken ønsker. Hvis du kan, bør du absolutt stille sikkerhet, f.eks huset, da vil renten bli lavere. Det andre lånet vi skal gå inn på gir uten tvil lavere rente, så et forbrukslån bør være plan b.

Det andre lånet er et såkalt refinansiering, som er en type lån. Da refinansierer du boliglånet og låner litt ekstra som du kan bruke på oppussingen. Et boliglån skal alltid brukes på bolig, og det er jo nettopp det du skal. Du skal bruke pengene på en bolig du allerede har, og det vil medføre til økt boligverdi. Bankene er ofte litt mer medgjørlig når pengene skal brukes til å øke verdien på huset. Det bør ikke være noe problem for deg å få refinansiert boliglånet så lenge du har betalt avdragene dine i tide og har et godt forhold til banken. Da ser banken at det er mindre risiko for dem å låne deg mer penger.

lån til bolig

Ønsker du å kjøpe en bolig som trenger litt oppussing, bør du absolutt vurdere å ta opp ekstra lån i samme slengen for nettopp dette formålet. Bankene pleier ikke være så vanskelig å overbevise siden de ser at huset vil øke i verdi som følge av dette. Dette forutsetter at du har ryddig økonomi og betalingsvilje som er synlig for banken.

Legg igjen en kommentar