Vær forsiktig med signaturen din på enkelte lån.

-Kan det virkelig være sant at jeg må betale min venns bankgjeld, fordi han eier en villa?

-Kan jeg ha rett til å få et lån delt i to halvdeler, slik at jeg og min tidligere kjæreste, hver kan behandlet et lån i stedet?
– Hvorfor skal jeg betale mer enn lånesaldo når jeg vil ut av det?

Selv om det kan være mange gode grunner til å låne penger i en tid da skatte-og miljømessige skatter gjør det vanskelig for de fleste av oss å spare for større innkjøp, for eksempel bil og bolig, er det i hovedsak fire situasjoner, må du ta du vokte. Disse er:

1) Lån som du spiller inn med andre, f. eks. lån av felles og flere ansvar.

2) Uoppsigelige lån, f.eks. lån som du ikke har rett til å avslutte.

3) Lån med spesielle innfrielsesvilkår.

4) Lån som du kausjonerer for.

Tar du et lån med et annet, for eksempel ektefelle eller partner, kommer i både å være ansvarlig for hele gjelden, f.eks. genereres automatisk en felles og flere ansvar. Men hva er direkte veiledet av tenkningen i retning av historien av de tre musketerer – «en for alle og alle for én» – ofte ender i en litt annen måte i den virkelige verden. Pro med en som taper!

Du har ingen sjanse til å flykte fra det felles ansvar hvis betingelsene for lånet endringer, for eksempel på grunn av en skilsmisse. I stedet du og din tidligere ektefelle eller partner til solidarisk ansvarlig for hele det utestående saldo.

Det er ingenting som betaler du hele din andel av lånet, dvs.. halvparten av gjelden, som kreditor – typisk en bank eller en sparebank – vil fortsette å ringe deg forresten!

Feil på eksmand eksempel til å betale sin andel av et tilbakebetale gjeld, banken kan kreve hele utestående saldo på lånet betales av deg og det blir ditt problem hvis du kan vri penger ut av din tidligere ektefelle.

I stedet for deg og din kjæreste eller ektefelle tar ut et lån i fellesskap, vil det ofte være visere at i hver post et lån på halvparten av beløpet. Bør jeg bruke eksempelet, 50.000 kr til å kjøpe nye møbler for jeg kan praktisk prøve å få et lån på hver halvdel, altså. et lån på 25.000 kr, og da jeg bare sørge for å kjøpe møbler sammen, f.eks. med både navn på kvitteringen. Bør jeg senere flytter fra hverandre, jeg skal være ansvarlig bare for utestående saldo på dine egne lån, som jeg ellers, det er. i tilfelle av et felles lån, ville fortsette å være ansvarlig for hverandre utestående på lånet.

Du bør være oppmerksom på at du ikke kan kreve at et lån er delt i to fordi forholdene ville bryte. Den kreditor, for eksempel banken, har rett til å opprettholde felles ansvar, og at banken vil nesten alltid gjøre når det blir en langt større sikkerhet for å få sine penger tilbake!

En annen type lån som du bør vurdere en ekstra gang, lån som du ikke kan si om du trenger det, for eksempel fordi rentene faller.

Den innebygde risiko ved uoppsigelige lån, som de hadde tatt på tidlig 80-tallet. Her personer kom til å betale en utestående gjeld var betydelig høyere enn beløpet som lån ble redusert til, for de resterende var å bli smelt til en pris som var høyere enn 100, for eksempel satsen 140. Et enestående eksempel på 50.000, bør kanskje bli refundert med 70.000 kr — Og det var ingen tvil om at etiketten ikke skattemessig fradrag for kr 20.000

Som pensjonsfond og banker ikke lenger gir lån, som du ikke kan si, er det nå en annen type lån, må du være ekstra oppmerksomhet. For fast inntekt lån med spesielle innfrielsesvilkår, for her, kan det meget vel ende med at du vil betale en ekstra høy pris – dvs.. en hastighet på 100 – hvis du ønsker å bosette gjenværende på dem. Hvis rentene i årene etter at du har tatt opp et slikt lån, vil det være nøyaktig det samme som med nevnte pensjonslån. Du må betale en premie for å bli kvitt lånet igjen!

Det er en helt annen type lån som du må være svært forsiktig med å sette ditt personlige signatur på. For lån der du forsiktig andres gjeld, for eksempel å hjelpe en god venn som ikke kan gi tilstrekkelig sikkerhet for bankens lån.

Når du blir bedt om å kausjonere, må du alltid spørre deg selv om du er forberedt på å betale hele utestående saldo på andres vegne? Garantien Resultatet er at du ikke personlig ansvarlig, og med alle dine eiendeler til en annen persons gjeld!

Det er hovedsakelig to typer garanti. Dette gjelder å garantere og personal.

Ved å garantere du betaler bare hvis personen du kausjonerer for, har ikke vært i stand til å gjøre det, altså. han er insolvent. Den utlåner må først ha prøvd forgjeves å gjenopprette det gjeld fra den virkelige saksøkt.

Men av personlige den utlåner kan kreve deg for hele beløpet, har du kausjoneret for, bare de faktiske debitor ikke klarer å betale en enkelt avdrag på gang. Når saksøkt har brutt sin avtale, utlåner kan gå direkte til deg, og det vil bli senere ditt problem å få penger fra saksøkt. Og saksøkt ingenting får du ingenting!

Fordi du i nesten alle tilfeller vil bli bedt om en såkalt personlig, vi bare gi deg et eksempel på hva det kan koste deg. For et eksempel, hvor du forsiktighet for en bedrift til din mann, og når jeg senere skilt.

Bare når du har betalt banken, kan du prøve å vri opp noen penger fra eksmand. Men var han i mellomtiden har mistet sin skjebne, det er for dårlig – for deg!
På hele, er det en rekke situasjoner der ektefeller kan komme til angre bittert på at de har kausjoneret for hverandres gjeld eller lån i samfunnet.

Legg igjen en kommentar