Noen Gode Råd og Tips om Aksjer

Her er noen gode råd om Aksjer du ikke må glipp av. Mest beregnet på de som ikke har mye erfaring med aksjer fra før.

Det første tipset går ut på at det kan være lurt å kutte tapet
Bestem deg på forhånd for hvor mye en aksje kan falle i verdi før du selger den. Du kan f. eks si at faller aksjen med mer enn 15 %, hiver du den ut av porteføljen. Det er slett ikke sikkert at kursen vil gå opp igjen til det du kjøpte den for. Samtidig går du muligens glipp av aksjer med bedre potensial.

Det er ingen skam å ta gevinst

Dette tar vi med under sterk tvil. Det er greit å ta en gevinst, men pengene fra salget skal også plasseres. Hvis du ikke har et bedre alternativ er det poengløst å ta gevinst, bare for å gjøre det. Hovedårsaken til å selge en aksje skal være at du ikke har tro på aksjen lenger, ikke om du har 3 % eller 25 % gevinst på den.

Et klassisk tips: Kjøp på stigende kurser og selg på fallende !
Prøv ikke å kjøpe på den absolutte bunn. Det er likevel bare flaks om du treffer så godt. Vent heller til trenden er brutt, og aksjemarkedet går oppover. Det er først og fremst hovedtrendene som du må satse på å treffe. Sekundærtrendene er vanskeligere å treffe, siden de er av kortere varighet.

Markedet rår

Det hjelper ikke å ha «rett» hvis markedet ikke blir enig med deg. Selv om du har funnet ut at en aksje er fundamentalt sett billig, er det ikke sikkert at markedet blir enig med deg. Det viktigste er ikke om marke det bar rett, men i hvilken retning det går.

Hold deg informert
Har du penger plassert i aksjer bør du også følge opp plasseringene dine skikkelig. Dette gjør du best ved å lese aviser og tidsskrifter som skriver om dette emnet.
Aksjer er uansett særdeles spennede å holde på med, og det er det liten tvil om. For har du litt teft og flaks kan man fort bli like rike som Røkke en dag.

Legg igjen en kommentar