Guide til Investering

Her er en guide til investering av penger.

Har du et økonomisk overskudd, og tør du ta en kalkulert risiko? Da kan smarte investeringer av dine penger være noe for deg. Med investeringer menes det meste av plassering av kapitalen sin» med håp om profitt. For private, skjer dette ofte gjennom for eksempel kjøp av eiendom, aksjer eller obligasjoner. Mange investerer også i for eksempel i kunst, vin, klokker eller andre gjenstander.

Mange har også blitt grepet av å investere i valuta – den såkalte valutaspekulasjon. På våre nettsider anbefaler vi blant annet valutahandel som en form for investering.

For alle investeringer er det slik at du må tenke hardt og ikke bli revet helt med av din magefølelse. Investering innebærer alltid en risiko, og derfor bør man følge en svært enkel regel, før du legger ut kapital: Har du råd til å tape noen penger? Har økonomisk overskudd og solid kunnskap, kan det være både morsomt og lønnsomt å investere.

Hvis du vurderer å investere, bør du først vurdere følgende faktorer:

1. Beløp
Hvor mye ville du investere? Jo høyere verdi, jo større gevinster er typiske. Til gjengjeld, tapet selvsagt større hvis det går galt.

2. Risikovilje
Hvor nervøs er du? Det tar ofte mot til å gjøre en stor investering fordi verdien av den kjøpte ofte går både opp og ned langs ruten.

3. Tidsskalaen
Hvor lenge kan du leve uten pengene? Tid spiller en avgjørende rolle for investeringer. Ofte kan du kjøre en større risiko hvis tidshorisont er lang. Før du investerer bør du utarbeide en plan for investeringen nøye for å sikre avkastning.

4. Kunnskap
Vet du hva du gjør? Jo, mer du vet om hva du investerer, jo større er sjansen for å lykkes. Det er derfor verdt å bruke tid på å øke din kunnskap før du gjør noen investeringer.

5. Arbeidsinnsats
Har du tid til å ta vare på dine investeringer? For å kjøpe og selge til rett tid, bør du holde oversikt over hvordan investeringen går framover.

Før du gjør din første investering, bør du har gjort din strategi helt klart. Det kan svært sjelden lønner seg å ha en øvre terskel i forhold til investeringen, og hva du maks har råd til å tape av penger. Private investorer sitt største problem er at de er feies med av tilfeldige svingninger i markedet: Vanligvis selger de når investeringen er nær bunnen fordi de frykter de vil miste enda mer. Til gjengjeld kjøper de ofte når investeringen er mest kostbart, fordi de er grepet av eufori.

Legg igjen en kommentar