Høyere lønn og mer penger? Søk ny jobb!

Dersom du ønsker deg høyere lønn og mer penger over lang tid, er det kanskje på tide å prøve å se om du har andre jobbmuligheter der ute. Her er noen tips for deg som skal søke ny jobb i søken etter høyere lønn.

Enten du kommer rett fra skolebenken, er arbeidsløs eller er i en eksisterende jobb, så skal vi her se på noen ting du bør tenke over. Det er i grunn mange grunner itl hvorfor det kan være lurt å skifte jobb, så vi skal ikke gå inn på det, vi forutsetter her at du har bestemt deg får å søke etter ny jobb.

søke ny jobb

Jobbsøkertips:

Start med å lage en liste over dine sterke og svake sider.
Deretter skriver du ned hva du brenner for og ønsker å jobbe med.

Gjør noen jobbsøk hos finn.no eller hos nav.

Når du sender søknad for en jobb er det viktig å først ha gjort grundig med research hva jobben går ut på. Deretter er det viktig å vise interesse for den jobben du søker på, og vise til at du har tilstrekkelig kunnskap om det jobben går ut på. Det er ikke alltid spesielt lett å finne en jobb og det er kanskje ikke så lett å finne akkurat den jobben du ønsker. Her er noen tips for hvordan du finner drømmejobben:

1. Sjekk med venner og bekjente. Kanskje det er noen venner som har informasjon om jobbmuligheter i sitt miljø. Den kanskje beste inngangen inn i en ny jobb med høyere lønn gjøres gjennom kontaktnettverk. Sørg for å prøve å få innsideinformasjon om jobben, men også tilgang til en person som kan sette inn noen gode ord om deg.

Internett er i dag en viktig kilde til informasjon, og det er her vi ofte finne informasjonen vi trenger om bedrifter og deres virksomhet. Hvis du leter etter selskaper som du tror kan være av interesse for deg på deres nettsider, ikke nøl med å lagre kontaktopplysningene og bare ta kontakt så fort du er klar. Hvis du er heldig kanskje de leter etter folk på nettsiden ellers kan du lage en spontan forespørsel om det er noen ledige stillinger. Selv om det er noen ledige stillinger for øyeblikket, vil du kanskje allerede har presentert seg selv og de vet at det er den dagen de leter etter nye folk.
Hvis du arbeider i dag og for noen grunn til å endre det er ikke noe som er så viktig som kontakter. Prøv å få så mange kontakter som mulig og se etter dem godt slik at de vet at du den dagen du ønsker å bruke kontaktene. Gjennom et nettverk av kontakter kan du finne ut ledige stillinger og også noen ganger nyttig å få en fot i noen interessante selskap.
Når du blir innkalt til et jobbintervju er det viktig å være forberedt. Les alt du kan om selskapet, prøv å få detaljert informasjon om jobben, så du kan forberede en presentasjon om hvorfor du er akkurat den rette for dem. Det er viktig å vise interesse i selskapet, tjenestene og sin vilje til å utvikle seg med selskapet.

Legg igjen en kommentar