Høyrentekonto og Særvilkårsinnskudd i bank

Konti har stort sett til felles at de gir mulighet til et visst antall gebyrfrie uttak, og at de ikke er sjekk,- giro,- eller minibankdisponible. Hvis du overstiger de gebyrfrie uttakene, får du som oftest et uttaks gebyr. Dette gebyret ligger i området i til 3 %

Når du skal plassere penger på høyrentekonto, er det viktigste hvilken effektiv rente du får på innskuddsbeløpet ditt. Deretter må du se på bruksmulighetene på kontoen. Det er heller ikke noe i veien for å bruke to konti, en med få antall uttak i året og en med mange (eller fritt antall). Det er også noen konti som nærmest må betraktes som en felles lønns- og høyrentekonto. For brukeren er dette den mest praktiske løsningen.
På dinepenger.no finner oppdaterte tall for alle landets banker. Her kan du sammenligne effektive renter på ethvert beløp.

Hva er særvilkårsinnskudd i bank ?
Normalt vil særvilkår være det beste tilbudet banken kan gi deg. Men etter hvert som bankenes innskuddssituasjon er blitt meget god, tilbyr færre og færre av dem høyere rente på særvilkår enn på høyrentekonto. Dessuten har mange banker begynt med fastrente innskudd, som erstatter særvilkår.

En kommentar om “Høyrentekonto og Særvilkårsinnskudd i bank”

  1. Ønsker tilbud på rente pr i dag på høyrentekonto av ca 300.000 i Deres bamk og hvordan en evt skal gå frem med min overføring,. ( Ønsker en rådgiver)
    Hilsen Ole- H.

Legg igjen en kommentar