Hvis du skal Flytte Sammen med en samboer, partner eller andre

Når to økonomier blir en

Mye vil være annerledes når «deg og meg» blir «vi to.»

Enten velger jeg å ha fellesøkonomi eller om jeg foretrekker å ha hvert av kontoen din, er det enkleste hvis du og partneren din bruke samme banken. Jeg vil, for eksempel finne en rådgiver, som du vet at du både kan få en god oversikt over hele din økonomi. Det vil også være enklere for deg å håndtere den daglige økonomien, med budsjetter og fellesutgifter.

Flytte tips

Når jeg flytter sammen, er det alltid en god idé å sette et budsjett for å få en oversikt over dine faste utgifter og inntekter. Jeg kan også få din rådgiver for å hjelpe deg.

Mange opprette et budsjett for faste kostnader som leie, strøm, avis, etc.

Hvis jeg ikke ønsker et enkelt lønnkonto, kan jeg for eksempel finansiere de daglige kjøp ved både å overføre et fast beløp til en bestemt konto hver måned. Denne kontoen kan jeg få kortet til hver enkelt.

Jeg kan gi hverandre fullmakt til å være i stand til å se og mulig kast av hverandre i Nettbanken. På denne måten har jeg bedre selv administrere økonomien hjemme.

Hvis jeg låner penger, opprett en sparekonto eller kjøpe bolig og bil, er det en god ide at jeg enten underskrive papirene.

Et annet viktig råd for samboere som skal flytte sammen er å unngå det som kalles samboerfella, som gjerne går ut på at du dere må sikre mot mulige fremetide krangler gjennom å lage en samboeravtale! Dette er særdeles viktig. Altså en avtale på hvem som eier hva ganske enkelt. Dermed sikrer man seg mot dødsfall, brudd på samboerskapet, osv. Lykke til med innflyttingen!

Legg igjen en kommentar