Hvofor bør du søke om forbrukslån?

Hvis du lurer på fordelene med å søke forbrukslån og hvorfor så mange nordmenn gjør dette, kan du lese mer under.

Det er ikke uten grunn at flere og flere søker forbrukslån, det har mange fordeler ved seg. Her skal vi forsøke å forklare til deg hvorfor nettopp du bør vurdere et forbrukslån om du har behov for et lån.

Bruk pengene på det du vil
Bankene krever ikke å få rede på hva du bruker pengene på, det er helt opp til deg. Trenger du ny datamaskin? Ønsker du å pusse opp badet? Skal du på jorden-rundt-reise? Et forbrukslån kan brukes til disse formålene, pluss veldig mange andre ting. Det er nesten sånn at kun fantasien din setter en stopper.

Du slipper å stille sikkerhet
Dette er kanskje det viktigste av alt. Du trenger ikke stille sikkerhet når du tar et forbrukslån. Det er ideellt for deg som kanskje ikke har rukket å etablere deg med hus enda. Når du skal søke om et forbrukslån uten sikkerhet, anbefaler vi at du sjekker flere banker og sammenligner rentene. Det er ofte stor forskjell fra bank til bank og du kan spare masse på dette.

Utbetalingstiden

Banken bruker ofte svært kort tid på å utbetale deg forbrukslånet. Pengene kommer på konto mye raskere enn f.eks tiden det tar å få et kredittkort.

Avdrag du kan leve med
Som regel har alle forbrukslån en avdragsstørrelse du kan leve med. Avdragene er som regel ikke for høye og hindrer ikke deg i å leve normalt. Et forbrukslån skal jo tross alt hjelpe deg, ikke kjøre deg i en uøkonomisk grøft. Bare husk på at det kan være smart å la være å låne for mye, da kan det blir litt tøft for deg når det skal tilbakebetales.

Refinansiering

Et forbrukslån kan brukes til refinansiering. Har du masse smålån og kredittkortgjeld hos andre banker, kan et forbrukslån være løsningen for deg. Du kan tilbakebetale alle de andre bankene med et forbrukslån. På den måten sparer du penger på færre gebyrer og du trenger kun å forholde deg til et avdrag i måneden. Dessuten er det ofte lavere rente på refinansieringslån.

Sikkerhet senker kostnadene
Hvis du har muligheten å stille sikkerhet, anbefales det. Dette medfører ofte til at renten og gebyrene blir lavere. Noe som resulterer i lavere kostnader ved lånet.

Legg igjen en kommentar