Hvordan få billigst mulig lån

Hvordan få billig lån:

Om du vil få billigst mulig lån, bør du følge en enkel regel: Hold deg unna de smålån og mobillån. Dette fordi disse har årlige kostnader og renter som kan krype opp over 40 prosent. I stedet bør du utforske mulighetene på mer tradisjonelle forbrukslån eller gå til banker og kredittforetak og sammenligne tilbud.

Hvis du ønsker å låne et beløp mellom 10.000 og 100.000 kr, kan bankene ofte tilby relativt billige lån. Det krever at du tar en prat med din bankmann, som ofte ønsker å vite hva pengene skal brukes til og når du kan betale dem tilbake.

Når du snakker med bankmannen din, må du huske at banken tjener penger på lånet ditt i form av renter, og kan derfor ikke betale ut til deg bare for å være «hyggelig». De billige lånene kommer ikke av seg selv, og du kan presse renten hvis du spiller bankene mot hverandre eller kommer med gode argumenter når du møter opp til intervju.

Du kan vanligvis ta opp banklån med flytende eller fast rente. Med en fast rente vil du med et banklån ikke få overraskelser underveis. Med en flytende banklån rente derimot, kan du få gevinst hvis renten går ned, men også risikere å få en dyrere lån hvis renten stiger i låneperioden.

Hvis du må låne mer enn 100.000 er det billigere å ta ut et boliglån, men det krever at du har fast eiendom fordi ved boliglån tar banken pant i eiendommen.

Mange andre enn banker og kredittforetak annonsere for billige lån, og det kan være fristende å omgå banken. De viktigste man gjør er uansett å sammenligne tilbud før man bestemmer seg og ikke hopper inn i noe for raskt.

Legg igjen en kommentar