Trenger du å lære litt om hvordan du kan forhandle med inkassoselskaper? Da skal du følge med på hva Magne Gundersen i Sparebank1 har å si om saken.
Hvis man sliter med inkassoproblemer bør man nesten alltid følge tipsene som Magne gir deg, og i denne videon vil du lære om følgende:
– Vær alltid ærlig
– Ta kontakt så raskt som mulig
– Ha en vilje til å betale det du skylder
Fakta om inkasso:
Inkasso er et økonomisk begrep for inndriving av gjeld og fordringer som ikke er betalt innen forfall og etter purringer fra opprinnelig fordringshaver.
Normalt sett kan fordringshaver enten be inkassofirmaet kreve inn beløpet (pluss gebyrer) og få dette beløpet innbetalt. Alternativet er at personen med gjeld må selge gjelden til inkassofirmaet, altså få et mindre beløp enn opprinnelig fordring, men få det med en gang. I slike tilfeller krever så inkassofirmaet inn fordringen og tar hele beløpet pluss inkassogebyr selv.
Noen av de store norske inkassobyråene er: Finanstilsynet finnes Intrum Justitia, Lindorff, Kredinor, Aktiv Kapital og Svea Finans.
Norske fordringshavere har også lov å gjøre inkassoprosessen for egne fordringer i eget navn. Dette kalles egeninkasso, og fungerer omtrent på samme måte som vanlig inkasso, men med vesentlig lavere inkassosalær.
Hvis ikke beløpet blir betalt, kan inkassofirmaet blant annet sørge for å få solgt evt. eiendom eller biler, båter, motorsykler o.l. og pantsette dette.
Norske forbrukere har et svært sterkt rettsvern i forhold til inkasso og kredittverdighet sammenlignet med mange andre land vi liker å sammenligne oss med.