Hvordan tjene penger på nettauksjoner eller side som finn.no og qxl

Selg dine brukte ting på nettet og tjene litt ekstra penger. Kjøpe nye og brukte ting på billige nettauksjoner eller loppemarket og selg det dyrere. Kombinere de to og få en ekstra inntekt.

Det kan noen ganger være heldig å gjøre et kupp i auksjoner eller loppemarked, og kjøpe noe for langt mindre enn det er verdt. Noen ganger er det bare ingen andre som er interessert i produktet, eller kanskje de selger er bare ikke så veldig flinke til å gjøre produktet attraktivt. Du kan tjene penger til å kjøpe ting på auksjoner og selge dem med fortjeneste.

Hvor kan du kjøpe og selge?

De største stedene å kjøpe og selge brukte ting hjemme er nok qxl og finn.no. Det er ikke nødvendigvis en bra ting at det er store sider, fordi flere besøkende, jo mer er det å by den prisen opp, men på den andre siden, bør det også være en skikkelig kontrakt.

Mange ting er mye billigere i utlandet, så det kan være gode knep for å kjøpe via eBay og selge hjemme via qxl. eller finn. Amazon har også en glimrende markedsplass hvor du kan finne noen billige ting. Mange selgere er semi-profesjonelle småselgere som er en bra ting, fordi de slipper å betale moms til Norge, og derfor kan selge billigere.

Husk å ikke la deg unna når du legger inn bud på en auksjon, ellers kan det raskt bli dyrt, og så røyke svindel. Vent heller til et bedre produkt til å komme opp for salg igjen.

Hva kan vi gjøre forretninger med?

Først og fremst bør du bare ta med noe du har spesialisert deg på noe der du kjenner markedet og prisene her hjemme. Ikke tro at du kan tjene penger på noe du ikke har sans for.

Da burde du bare ta med noe som oppfyller visse krav. Det må være billige, dyre ting kan bli pålagt toll avgifter, og kan være vanskeligere å få tildelt. Det må ikke være tung, fordi det ellers vil koste for mye porto.

Smykke og hobby små ting og store masser er gode eksempler. Kjøp små grupper og selge videre, for eksempel sokker, børster (for sminke, samt maling), gave båndet, gavepapir, ballonger, blokker, blyanter, bokmerker, ting å sy på klær, pappkrus med motiver (for eksempel Batman, Barbie og andre) – de er billige, men dyre i utlandet i Norge, alt mulig til nyttår og jul, for eksempel silkepapir, glanset papir, osv.

En annen opplagt sak er samleobjekter, for eksempel samle kort som, frimerkesamlinger, osv. Her kan du kjøpe folks samlinger og selge enkeltvis. Ofte er dette folk lei av forsamlingen, eller de har arvet det og vet ikke hva noe er verdt i sin samling, og bør derfor bare av helhet.

Er det lovlig?

Vi skulle gjerne kjøpe ting på auksjoner, og det må være å selge sin brukte ting på auksjon. Hvis du kjøper for videresalg, er likevel nødvendig for å avsløre fortjenesten til Skatteetaten. Hvis du tjener en masse penger på sin hobby (størrelsesorden 50.000 kroner), må du registrere deg for MVA.

Det må også være klar over hvilke rettigheter du har i online auksjoner.

2 kommentarer om “Hvordan tjene penger på nettauksjoner eller side som finn.no og qxl”

  1. Hei,

    Er det noen max sum man kan tjene på et år, før man må registere eget selskap?Tenker på om man kjøper klær fra utlandet og selger dette på finn ol.
    Er det noe man burde være påpasselig på? Evt tips og råd.

Legg igjen en kommentar