Hvordan Unngå Kredittkort Svindel – For Butikker

Unngå kredittkort svindel med disse viktige rådene.

Vi skal likevel ikke overdramatisere dette, for sjansen for å oppleve kredittkort svindel er i utgangspunktet liten. Likevel er det smart å være klar over at dette kan skje, og av den grunn bør du også være klar over dette i salgssituasjonen.

1. Vær oppmerksom på om et stort salg går FOR lett. Hvis kunden er uinteressert i priser og detaljer på varen, bør man være på vakt. Vær spesielt på vakt om vedkommende er en ny kunde og ikke viser interesse for prosedyrer. Undersøk signatur og bilde mot annen legitimasjon, førerkort eller liknende.

2. Vær oppmersom dersom salget er unormalt større enn vanlig. Eller kjøper kunden unormalt mange eksemplarer av samme vare.

3. En person tar frem flere kort hvis det ene ikke fungerer.

4. Ikke aksepter salg der vedkommende hevder å gjennomføre handelen på vegne av en «kortholder», ektefelle eller samboer. Kortet er personlig, og skal kun benyttes av kortholder.

5. Vær forsiktig dersom kunden gir deg to kortnummer for å dele opp bestillingen. Dette gjøres ofte for å unngå ringegrense. Svindlerne kjenner ofte til denne.

Legg igjen en kommentar