Hvorfor bør man refinansiere?

Hovedgrunnen er at du mest sannsynlig vil spare penger. Hvordan da, spør du kanskje. Å refinansiere vil i bunnen og grunnen si at du samler all smålån og kredittkortgjeld i ett og samme lån. Får du refinansiert betaler den nye banken ut de gamle kreditorne for deg. Du vil da få færre gebyrer og i de fleste tilfeller en lavere rente. Du trenger bare forholde deg til et lån og en nedbetaling i måneden om du refinansierer. Nedbetalingen vil dermed blir enklere for deg som lånetaker.

Mange vil kanskje si at det er like greit å ta opp et vanlig lån for å betale ned gammel gjeld og lån, men det er ikke alltid like lett å få et stort lån uten sikkerhet, som det er å få et refinansieringslån uten sikkerhet. Banken er ofte mer villig til å gi deg et refinansieringslån fordi det viser din betalingsvilje og at du prøver å ta kontrollen over din personlige økonomi. I det lange løp vil det lønne seg for banken din. Søker du derimot et helt vanlig forbrukslån uten sikkerhet, er det slett ikke sikkert banken er så medgjørlig, siden de ikke vet hva du skal bruke pengene på eller hvor flink du er på tilbakebetalingen. Dette bør du absolutt ha i bakhodet om du vil refinansiere.

Som vi nevnte over, får du refinansiert hos en ny bank, vil den nye banken ta på seg arbeidet med å betale ut gammel gjeld og smålån. Du gir banken en betalingsfullmakt, noe som enkelt og greit betyr at de kan betale regningene for deg. Når pengene går direkte til gammel gjeld og lån, slipper du å bli fristet til å bruke pengene på noe annet, noe som kunne skjedd om du f.eks tok opp et vanlig lån for å betale ut de gamle kreditorne selv. Du blir kvitt de gamle kreditorne og trenger kun å forholde deg til et lån hos en bank.

Nedbetalingstiden er også lenger på refinansieringslån enn på vanlige forbrukslån. Et forbrukslån har normal nedbetalingstid på 10 år, mens et refinansieringslån kan ha opptil 30 år. Dette har både fordeler og ulemper for deg, men en periode midt i mellom er kanskje det beste for deg. Dette blir du selvsagt enig med banken om. Du må uansett huske på at lavere månedlig avdrag gir lengere nedbetalingstid, mens høyere månedlig avdrag gir kortere nedbetalingstid. Veldig mange velger å ha et litt lavere månedlig avdrag slik at de skal ha det litt mer romslig i hverdagen, og så er det godt å vite at man klarer å betjene lånet sitt.

Legg igjen en kommentar