Id-tyveri Og Hvodan Unngå Å Få Din ID Stjålet På Nett

Er du bekymret for id-tyveri på nett? Selv om du ikke nøvendigvis trenger å være daglig bekymret for å få din identitet stjålet, er det viktig å vite litt om hvilke farer på nett som finnes når det gjelder ID-tyveri. Her kommer en komplett guide på alt du trenger å vite om denne problematikken, som er mer aktuell enn noen gang tidligere. En undersøkelse utført for Norsk senter for informasjonssikring viser nemlig at over 200 000 personer har blitt utsatt for ID-tyver. Dagens teknologiske virkemidler gir id-tyvene mange muligheter for å lure til seg din personlige informasjon. Den informasjonen du bør passe ekstra godt på er ditt fødselsnummer sammen med kredittkortnummer og utløpsdato. Det er nemlig ofte dette ID-tyvene ser mest etter, og det er det de trenger før de kan begynne å svindle deg og ta over livet ditt.

Dersom du pleier å kaste fra deg fakturaer eller annet som består av info om deg som for eksempel: kontonummer, fødselsnummer eller lignende, skal du tenke deg om to ganger før du gjør dette neste gang. Du kan da nemlig ha hjulpet tyvene langt på vei i den første fasen av et ID-tyveri, og tyven kan allerede være i gang med å bearbeide informasjonen som er samlet.

Her er episdoen om informasjon og datasikkerhet med Christian Meyer, som er seniorrådgiver i Norsis. Han gir deg her mange gode råd og tips om hva man bør tenke på og gjøre for å redusere risikoen for å bli utsatt for ID-tyveri:


Legg igjen en kommentar