Kredittkort innebygget i fingeren?

Fingopay er en ny teknologi som skanner blodårene i fingeren og lar deg betale med en enkelt sveipe av fingeren i stedet for å måtte lete fram ditt kredittkort og PIN-kode. Ingen lommebok? Ikke noe problem. Selv om telefonen din er død, har du bokstavelig talt en løsning ved fingertuppene. Nets og fintech-selskapet Fingopay har inngått et partnerskap som betyr at du nå ikke må huske annet enn fingeren når du må betale for varene dine.

En svensk bank har utviklet en teknologi som gjør at du kan bruke fingeren din som kredittkort. Banken tror dette kan være fremtiden for betalingstjenester og har allerede gjennomført et vellykket prøveprosjekt med implantatene.

Fingerimplantatet fungerer ved at du bruker fingeren din til å betale for kjøp i butikker. For å gjennomføre et kjøp trenger du kun å holde fingeren nær en kortterminal, og summen trekkes automatisk fra kontoen din. Kortet vil ikke kunne brukes om man ikke har riktig finger, det vil si at fingeren som brukes må stemme overens med den vedkommendes identitet er knyttet til.

  • Fingopay er så langt en eksperimentell ordning som bare er tilgjengelig i et lite testmarked.
  • Fingopay er tilgjengelig for en utvalgt testgruppe på 22 000 personer.
  • Fingopay er blant annet testet i den britiske supermarkedskjeden Costcutter, samt på en rekke engelske festivaler.

Noe annet enn bare et fingeravtrykk.

Biometriske skannere er ikke nye i seg selv, da de allerede er mye brukt for eksempel for å låse opp dører eller telefoner ved hjelp av fingeravtrykk. Denne typen biometrisk går imidlertid et skritt videre når det gjelder sikkerhet. Det nye med denne typen biometriske skannere er at VeinID skanner fingeravtrykket ditt, noe som for eksempel utrydder risikoen for at det kan kopieres som et fingeravtrykk.
VeinID ser på venene inni fingeren som er praktisk talt umulige å kopiere, noe som gjør Fingopay til en veldig sikker betalingsmetode.

Selv om denne teknologien er en imponerende prestasjon i seg selv, har den også blitt mottatt med mye debatt om sikkerhet og personvern. Noen kritikere har påpekt at teknologien potensielt kan misbrukes og brukes til skadelige formål, og at det kan føre til store problemer dersom en persons fingerimplantat skulle bli stjålet.

  • Det er ikke alltid slik at et kredittkort er nødt til å være i plast. Det kan også være en app eller en infrastruktur som lar deg betale med det ansiktet eller pekefingeren din.

Tross disse bekymringene, er fingerimplantatet en spennende innovasjon i betalingsverdenen. Det gjenstår å se om dette vil endre måten vi betaler på permanent, eller om det kun vil være en eksperimentell teknologi for de som er interessert i å prøve noe nytt og annerledes.

Legg igjen en kommentar