Innebygd kredittkort i fingeren: Blir dette det neste store?

Fingopay er en ny teknologi som skanner blodårene i fingeren og lar deg betale med en enkelt sveipe av fingeren i stedet for å måtte lete fram ditt kredittkort og PIN-kode. Ingen lommebok? Ikke noe problem. Selv om telefonen din er død, har du bokstavelig talt en løsning ved fingertuppene. Nets og fintech-selskapet Fingopay har inngått et partnerskap som betyr at du nå ikke må huske annet enn fingeren når du må betale for varene dine.

Ved å bruke den såkalte VeinID, skanner teknologien blodårene dine med infrarødt lys. Det er dermed en mye tryggere betalingsmetode enn å bare skanne fingeravtrykket ditt eller med den andre brukte biometriske betalingsmåten, nemlig ansiktsgjenkjenning. I motsetning til fingeravtrykket ditt, etterlater blodkarene dine ingen spor, og kan derfor ikke kopieres.

VeinID overgår andre biometriske betalingsformer som ansiktsgjenkjenning og er derfor den mest sikre autentiseringen, noe som betyr at du bare har tilgang til midlene dine.

  • Fingopay er så langt en eksperimentell ordning som bare er tilgjengelig i et lite testmarked.
  • Fingopay er tilgjengelig for en utvalgt testgruppe på 22 000 personer.
  • Fingopay er blant annet testet i den britiske supermarkedskjeden Costcutter, samt på en rekke engelske festivaler.

Noe annet enn bare et fingeravtrykk.

Biometriske skannere er ikke nye i seg selv, da de allerede er mye brukt for eksempel for å låse opp dører eller telefoner ved hjelp av fingeravtrykk. Denne typen biometrisk går imidlertid et skritt videre når det gjelder sikkerhet. Det nye med denne typen biometriske skannere er at VeinID skanner fingeravtrykket ditt, noe som for eksempel utrydder risikoen for at det kan kopieres som et fingeravtrykk.
VeinID ser på venene inni fingeren som er praktisk talt umulige å kopiere, noe som gjør Fingopay til en veldig sikker betalingsmetode.

Nets lover derfor at denne betalingsmetoden er minst like sikker som mobilbetaling, om ikke enda sikrere. Dessuten vil det alltid være mulig å koble finger- og kortinformasjon fra hverandre slik at det ikke lenger er mulig å betale med fingeren.

  • Det er ikke alltid slik at et kredittkort er nødt til å være i plast. Det kan også være en app eller en infrastruktur som lar deg betale med det ansiktet eller pekefingeren din.

Ville du brukt Fingopay hvis det blir tilgjengelig i din lokale dagligvarebutikk?

Legg igjen en kommentar