10 forsikringsfordeler du bør vite om Internasjonale Kredittkort

De fleste internasjonale kredittkort er tilknyttet diverse tilleggsfordeler, fordeler som du absolutt bør passe på å dra nytte av. Dette er som reiseassistanse og reiseforsikring. Noe som blir mer og mer vanlig er samarbeidskort. Det vil si at flere kortutstedere går sammen om å ha et felles kort. Eksempler på dette er Hydro Texaco og Mastercard, eller Statoil og Diners. Fordelene ved slike kort er at de som regel er billigere, og bruksområdet større.

Du bør likevel være obs på at for eksempel hoteller og bilutleiefirmaer ofte ”holder av” pengene på kontoen din. De trekker kortet ditt før rommet/bilen skal brukes, og på denne måten kan de ”reservere” beløpet, selv om de ikke fysisk belaster kontoen din. Drar du på ferie et par dager før lønningsdag, og har beregnet de siste kronene til lommepenger, kan du få deg en overraskelse. Da bør du heller ha et kredittkort.

Kredittkortene gir en betalingsutsettelse på opp til 50 dager. Denne perioden er rentefri for kortmedlemmet. Betalingen skjer ved at kort- selskapet én gang i måneden fakturerer deg for ditt bruk av kortet. Du får tilsendt en giro eller du belastes med autogiro. Mister du kortet ditt, lover alle selskapene at du skal få et nytt kort innen 24 timer.
Hvis kredittverdigheten din er god nok, skal det i utgangspunktet ikke være noen øvre grense for hvor høyt beløp du kan benytte på kortet ditt. I tillegg har alle selskapene finansieringsmuligheter hvis du velger å utsette din innbetaling utover den kostnadsfrie tiden. Denne renten er forholdsvis stiv.

De internasjonale betalingskortene kan brukes både i inn og utland. De deles i to hovedgrupper; kontokort (debetkort) og kredittkort. Det tar én til to uker å få utstedt et kort. Ved bruk av kort i utlandet, vil valuta- kursen kunne variere noe fra brukstidspunktet til belastningstidspunk tet.

Dette kan slå begge veier, men oftest slår det i din favør i forhold til å kjøpe valutaen selv. Kortselskapenes oppgjør mellom de ulike valuta- ene som er i bruk er mer effektivt enn det du selv kan få til. Derfor gir bruk av kort ofte gunstigere kurs, fremfor reisesjekker og kontanter.

Kontokortene gir normalt ingen kredittid. Bankkontoen som kortet er knyttet til, skal belastes umiddelbart når du har brukt kortet. Så lenge du ikke bruker kortet i en elektronisk terminal, tar det litt tid før kjøpet blir registrert på din konto. Særlig hvis du har brukt kortet i utlandet.

Legg igjen en kommentar