Kalkulator for Drivstoffavgifter Til Din Bil

Med en kalkulator kan du beregne avgiftene som kommer på grunn av bensin og diesel. Du legger inn forbruket av drivstoff til to biler i denne kalkulatoren. Man kan også punche inn annet forbruk i form av bensin eller diesel, f.eks. til motorsykkel. Denne Kalkulatoren regner ut alle avgiftsbeløpene.

Finansminister Kristin Halvorsen etterlyser mot hos de andre partiene. Hun mener ingen partier kommer til å sette ned avgiftene, heller ikke Frp.
Finansministeren sier det er helt uaktuelt for regjeringen å kutte avgifter på drivstoff framover. Det spiller ingen rolle hvor høy prisen på bensin eller diesel blir.
Fremskrittspartiet foreslår å redusere bensin- og dieselavgiftene med en drøy krone literen.
Det er helt urimelig at staten blir søkkrik, mens bilistene og næringslivet får svi med ekstra dyr bensin og diesel, sier stortingsrepresentant Gjermund Hagesæter.
Drivstoffavgifter
Det er også foreslått å øke autodieselavgiften med 10 øre og bensinavgiften øker med 5 øre. Begge med virkning fra 1. juli 2008.
NAF har uttalt at økningen av drivstoffavgiftene kan aksepteres dersom avgiftene på kjøp av nye biler reduseres. Det er god miljøpolitikk å vri avgiftene fra kjøp og eie til bruk – det er ingen grunn til at det skal koste mye å ha en bil som nesten ikke brukes.
Staten tar årlig inn over 14 milliarder i drivstoffavgifter, som går rett inn i statskassen for å dekke offentlige utgifter. NAF mener derfor at økningen av drivstoffavgiftene som nå foreslås i klimaforliket må øremerkes konkrete miljøtiltak.
Økte drivstoffpriser kan derfor føre til at statens samlede avgiftsinntekter går ned, heter det.
Regjeringen i Sverige vil ikke lytte til Volvo-sjef Leif Johanssons råd om å fjerne avgifter på miljøvennlig drivstoff.
Veiprising, reduksjon i drivstoffavgiftene, miljødifferensiert årsavgift på kjøretøy. Dette foreslår Særavgiftsutvalget overfor Finans- departementet.

Du vil samtidig nederst i kalkulatoren finne hvilken fordeling de enkelte priskomponentene har av drivstoffprisen.

>>> Gå hit for kalkulator om drivstoffavgifter for din bil <<<

Legg igjen en kommentar

Nyhetsbrev